Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 Glögg & plock SOCKERSALTADE KANELMAN
DLAR Svåra att motstå! Sött, salt och kaneligt. FÖR 6–8 PERSONER 200 g sötmandel 2 dl socker 2 msk vatten 2 tsk malen kanel rapsolja flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1.Skålla och skala mandeln. 2.Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt koka 3–4 minuter. 3.Tillsätt mandlarna och rör runt. Fortsätt röra tills de är gyllenbruna. Tillsätt kanel och 1 msk olja. Rör runt och häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över 2 tsk flingsalt och låt mandlarna svalna helt. 4.Bryt isär och förvara torrt i en burk med tättslutande lock fram till servering. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Saffrans- och chilikryddade kycklingvingar. Eller gör dem med kycklingben i stället. KYCKLINGVINGAR MED SAFFRAN OCH CHILI Laga gärna i förväg och värm lätt vid servering. FÖR 6–8 PERSONER 1 kg kycklingvingar 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 vitlöksklyftor 1 paket saffran (1/2 g) 2 dl naturell yoghurt (3 %) 1 apelsin salt GÖR SÅ HÄR: 1.Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. 2.Rör ut saffranet i yoghurten i en stor bunke. Blanda i chili, vitlök och 3/4 tsk salt. 3.Lägg i kycklingvingarna och låt marinera minst 2 timmar eller över natten i kylen. 4.Sätt ugnen på 225°C. Lägg kycklingvingarna i en stor ugnsform och stek ca 20 minuter i ugnen. Kan förberedas hit. Värm i 150°C ca 10 minuter före servering. 5. Skär apelsinen i klyftor. Lägg upp kycklingvingarna på ett vackert fat och garnera med apelsinklyftorna. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. BUFFÉ 1 1 • 2 01 1 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40