Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 jultallrikar Sill, julskinka och röd
kål. Klassisk julmat för de flesta av oss. Men julen kan ha många smaker. Vi bad fyra unga matprofiler som representerar tre trendiga kök att göra alternativ julmat. Det blev amerikanskt, asiatiskt och vegetariskt på tallrikarna. Namn: Melker Andersson. Arbete : Ägare av restaurang Fredsgatan 12 i Stockholm. Bok: Melkers mat. Julsmaker: Skinka, stark senap, veteknäckebröd och julmust. Bästa julminne: Julen när jag fick en Scalextric bilbana, det var något helt oerhört! När min dotter blir äldre ska hon också få en likadan. Värsta julen : Det ska väl vara en jul i Paris i sådana fall. Några vänner hälsade på mig. Men regnet vräkte ner och någon jul hittade vi just inte. Julönskan : Lugn och ro så att jag får sova ut. Råd inför julen : Böka inte till det. Jag har firat många olika slags jular. Ensam i ett främmande land, med min familj, på jobbet, och nu med sambo och Tyra, 15 månader. För mig är julen inte så viktig. Men om jag ska ha julmat blir det rätt traditionellt. Min jultallrik är skapad lite med tanke på utlandssvensken. Tradition och nyskapande på samma gång. Eftersom jag bott utomlands så vet jag att det kan vara svårt att få tag på har jag kryddat upp lite mer än stark senap på några skivor råvaror till ett julbord. En jul jagade vi runt hela Paris efter skinka! Kalkon kan vara ett bra alternativ som man kan tilllaga ungefär likadant. Laxen vad man brukar göra på julbordet. Varför inte? Löjrom känns också fräscht. Men personligen är jag nöjd om jag får en skinkbit och lite veteknäckebröd och ett glas julmust. PS. Melkers recept hittar du på sidan 16. Buffé 12/199 7 av Josephine carr foto: janne hansson 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32