Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 SESAMRAKOR CA 15 SPETT 45 stora , fi
na räkor 1 msk sesamolja 1 finhackad vitlöksklyfta 1 liten finhackad, färsk chilifruk t 1 tsk målen ingefära sal t e v lite hot sauce eller chilipeppar 5 msk rostade sesamfrön ev 1 lime i tunna klyftor til l garnering 15 träspet t (modell mindre) GÖR SÅ HÄR: 1. Skala räkorna och lägg dem i en skål. 2. Tillsätt sesamolja, vitlök och chili, ingefära samt lite salt. Justera "hettan" med lite hot sauce eller chilipeppar om det behövs. Rör om ordentligt, täck med plast och låt stå i kyl minst en timme. 3. Rosta under tiden sesamfröna i en het stekpanna under omrörning tills de fått lite färg. Låt svalna. 4. Trä 3 räkor på varje pinne. Vänd dem i sesamfröna. Äts kalla eller lättstekta. Garnera ev med en tunn limeklyfta. PARMESANTWISTAR CA 36 STYCKEN 1 förpackning kyld smördeg ä 275 g (fyrkantig) 1 uppvispat ägg 1 dl finriven parmesanost sal t (gärna Gourmetsalt) GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 200°C. Skär degen i 18 remsor, ca 1,5 cm breda. 2. Pensla remsorna med det uppvispade ägget och strö på riven ost. Salta. 3. Skär remsorna tvärs över så de blir 10-12 cm långa. 4. Vrid dem till "twistar" och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 5. Pensla med ägg igen och strö ev på lite mer salt och ost. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått fin färg. TIPS! Förbered nyårsmenyn. Det här kan du göra dagen före: Rosta bröden, göra tapenaden och chevrekrämen. Grädda parmesan twistarna. Be kötthandlaren mjukfrysa oxfilén och skära lövtunna skivor till carpaccion. Skala och koka potatisklyftor till laxen. Skära grönsakerna i bitar. Förvara allt i kylen. Buffé 12/199 7 CROSTINI MED CHÉVREKRÄM CA 15 STYCKEN 1/2 stor baguette olivolja til l pensling sal t (gärna Gourmetsalt) 220 g chévre (getost ) 4 msk créme fraiche 1 tsk timjan flytande honung färsk timjan til l garnering (alt persilja) GÖR SÅ HÄR: 1. Dela och rosta brödet, enligt receptet "crostini carpaccio". 2. Skär bort kanten från osten. Mosa osten med créme fraiche. Tillsätt timjan, blanda väl. 3. Bre på crostinin och droppa några droppar flytande honung över. Garnera med en färsk timjankvist. En piccoloflaska med skumpa blir en häftig välkomstdrink. Tjocka sugrör och du slipper en del glasdisk. Alkoholfritt alternativ är cider. 2 1 *
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32