Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 MÅNDAG: Paj med rom och kaviar ( 4 p
ort) Blanda snabbt 3 dl vetemjöl med 125 g margarin och 3 msk vatten till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt kanten. Nagga botten. Förgrädda pajskalet i 225°c, ca 10 minuter. Mosa 1 burk torskrom (ca 340 g) med 1-2 msk salt kaviar. Fördela detta över pajskalet. Rör ner 1 hackad gul lök fräst i lite olja. Vispa ihop 4 ägg, 4 dl mjölk och 1 krm peppar. Häll äggblandningen över. Grädda ca 35 minuter. TISDAG: Gorgonzolabiffar ( 4 port) Smula 1 skiva vitt bröd i en skål. Häll på 1 dl vatten. Låt stå att dra ca 10 minuter. Tillsätt 1 ägg, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 500 g köttfärs. Blanda ihop. Rör ner ca 100 g mosad eller smulad gorgonzola och 1-2 msk matlagningsyoghurt. Blanda till en smidig färs. Forma små biffar. Stek dem i 2 msk olja 5-6 minuter per sida. Servera biffarna i bröd med blandad sallad, små gurkor och lökringar. ONSDAG: Saffranspytt ( 4 port) Skala och tärna 4-5 potatisar och 1-2 morötter. Kärna ur och tärna 1 röd paprika. Skölj och strimla 1 liten purjo. Fräs allt det gröna i 2 msk olja på medelvärme. Skär ca 300 g falukorv och 1 kryddstark korv i tärningar. Låt korven fräsa med ca 5 minuter. Krydda med 1 paket (1/2 g) saffran, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera med gräddfil att klicka över och bröd. TORSDAG: Fisksoppa från Briigge ( 4 port) Lättina 1 paket (400 g) sejfilé så att det går att skära till 4-8 kuber. Skölj och strimla 1 liten purjolök, 1 klyfta (ca 250 g) vitkål och 1 liten klyfta (ca 250 g) rödkål. Fräs det gröna i 1-2 msk olja. Häll på 1 liter fiskbuljong på tärning. Låt småkoka 5-10 minuter. Smaka av med 1 msk vinäger, 1 tsk fänkål och rivet citronskal. Lägg i fisken och sjud den ca 5 minuter. Servera soppan med hackad persilja och lantbröd. FREDAG: Pastagryta carbonara ( 4 port) Koka ca 380 g grön tagliatelle enligt förpackningens anvisning. Fräs 1 tärnad chorizokorv och ca 150 g tärnat bacon i sitt eget fett. Blanda ner det i den väl avrunna pastan. Vispa samman 4 ägg och 5 msk grädde, 2 dl riven parmesanost, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll blandningen över den varma pastan och rör om. Servera med en fräsch blandad sallad.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32