Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 i • RÄTTVISA. Så här års ägnar sig må
nga åt att önska. Det gör jag också. För min del handlar det om förhoppningar inför det nya året. Främst hoppas jag att 1998 blir året då politikerna en gång för alla beslutar att ge ICA-handlarna samma marknadsregler som gäller för Konsum och övriga helägda kedjor. Idag missgynnas ICA, vilket är oacceptabelt. Nog borde de förstå att utan ICA-handlarnas samarbete skulle kunderna ha få enskilda butiker att välja på. Och de inser väl att det är just blandningen av stora och små butiker i städer och glesbygd som är grunden för att det unika iCA-nätverket ska fungera. Med klara politiska besked kan vi ägna kraften åt att förbättra för er kunder. I hundratals butiker, stora som små, satsar vi stort nästa år på uppfräschning och service. Sortimentet förnyas. Trogna iCA-kortkunder får fler fördelar. Och mycket mer. Häng med oss in i ett Gott Nytt År 1998! Från oss alla till er alla - en riktigt God Jul! Koland Fahlin Koncernchef ICA Trende r t o a o s a AV ANNA GIDGAR D Maten gör dig till den du är! Du kan bli trött eller pigg av det du äter, du kan bli tjock eller smal. Osökt dyker frågan upp hur vi påverkas av sk junk food, skräpmat... Det är inte många som skulle komma på att tanka sin bil med någon billig, halvdålig, grusig bensin. Magen däremot kan få ta emot det mesta, inte minst i form av dåligt fett. Något att tänka på i dessa julbordstider då mängden feta rätter räcker för lång tid framåt. Men det är inte kul med pekpinnar. Ät och njut istället. Berika julbordet med fräscha grönsaker, i paj er, i grytor, i gratänger. Bjud på FOTO : KEN T JARDHAMMAR flera sallader. Man behöver inte vara vegetarian för att äta grönt. Att tillsätta lite marinerad brynt kyckling och lite chévre till den ljumma salladen med avokado, det går hur bra som helst. Vill du ha inspiration att göra god mat som är bra för dig? Kolla in ICAs webb, Gröna utflykter. Se www.ica.se. LÖSNUMMERPRIS : 2 0 KRONOR . INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT FAR TIDNINGE N UTAN KOSTNAD ! Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg Red . assistent: Richard Carlsson. Annons ansvarig: Håkan Sjöstrand, 08-58550161 . Red.råd : Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630,11 3 8 4 Stockholm. Repro : Scannrcpro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post: tony.wallin@publ.ica.se Utebliven tidning/adressändring: 033-474790 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9—11. Buffé 12/1997 Buffé CHEFREDAKTÖR TONY WALLIN 08-728 23 00 FRÅGOR OM ICA KUNDKORT 033-4747 90 RECEPTFRÅGOR ICA PROVKÖK 08-728 24 00 (vardagar k! 09-11) 3 ort • JULGLÄDJE. Hur står det till, så här mitt i julstressen? Kommer det att bli ett överdådigt julbord trots förra årets beslut att minska det? Det är inte lätt att plocka bort julens "masten" men varför inte göra som Berit Paulsson: köp färdiglagat och sätt egen smak på sillen, laxen, köttbullarna och revbensspjällen. Och satsa mer på tillbehören, som t ex gräddig brysselkål med kryddpepparsmak till skinkan. Eller varför inte en rödkåls- och äppelchutney till spjällen. Någon av juldagarna kanske det skulle passa med en annorlunda jultallrik. Vi har därför bett fyra unga kockar som representerar tre trendiga kök att hitta på något spännande. Vad sägs om en juldagstallrik innehållande laxpastrami med gurksallad, löjromstaco med gräddfil, brioche med räkor, avokado och mango, samt kalkonskinka med rödkålssallad? Spännande! Men tillbringa inte hela julen i köket. Umgås, koppla av och ha en riktigt God Jul önskar Buffé genom Tony Wallin Chefredaktör Buffé Berit serverar lättlagad julmat 9 Kulturhistoriska julbord Spännande julmat från tre trendiga kök Sprakande nyårsfest med plockbuffé & lax 18 2 5 mm Jans dryckesstips 26 Billiga veckan Lisbeth skriver om sitt julfirande
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32