Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 KÖTTBULLAR Färdigstekta köttbullar få
r smak och doft av ju l om man värmer dem i smör med krossad kryddpeppar i. Här serverar jag dem med fräst grönkål som också passar till stekta prinskorvar och annat småvarmt på julbordet. KÖTTBULLAR MED KRYDDPEPPAR FÖR 4 PERSONER 400 g stekta köttbullar smör 1/2 tsk krossad kryddpeppar GRÖNKÅL MED VALNÖTTER: 300 g färsk grönkå l 11/ 2 rödlök smör 1/2 dl grovhackade valnötter GÖR SÅ HÄR: 1. Smält smöret i en stekpanna och rör i kryddpeppar. Lägg i köttbullarna och värm dem på svag värme. GRÖNKÅL: 1. Hacka grönkålen grovt. Koka den ca 5 minuter i lättsaltat vatten. 2. Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. 3. Rör ner valnötterna och smaksätt med salt och peppar. JULSKINKA Julskinkan är en färdigkokt Pigghamskinka som man bara behöver griljera själv. Det finns tydliga anvisningar på förpackningen. Skinkan är mycket saftig och god , och doften av ju l sprider sig i köket vid griljeringen. Som tillbehör har jag lagat gräddig brysselkål som smakar härligt att servera varm eller ljummen till . GRADDIG BRYSSELKAL MED KRYDDPEPPAR FÖR 4 PERSONER 500 g färsk brysselkå l 1 rödlök 1 dl vispgrädde 1/2 tsk grovkrossad kryddpeppar 1/2 tsk salt GÖR SÅ HÄR: 1. Skala bort det yttersta på brysselkålen. Koka kålen knappt mjuk i lättsaltat vatten. 2. Skala och finhacka löken. Fräs den i lite smör i en kastrull. Häll i grädden och smaksätt med kryddpeppar och salt. Låt grädden koka upp. 3. Häll av vattnet från brysselkålen och låt den ånga av. Lägg ner den i grädden. Låt kålen koka i grädden några minuter.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32