Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Bjud in diu£ vänner pa en sprakande
fest under den sista decembernattens glittrande stjärnhimmel. Istället för förrätt kan du satsa på "Dubbel " och lite mer avancerade tilltugg. Det mjukar upp stämningen före middagen. Tre sorter räcker. När gästerna börjar bli varma i kläderna smiter du iväg och gör det sista med varmrätten. Laxen med knaprigt pestotäcke är snabb och bekväm festmat. Med snabbstekta grönsaker i vinsky till känns rätten fräsch och lätt. Avsluta med sabayongratinerad frukt innan ni skakar ner maten med en smäktande nyårsdans. KRISPIG PESTOLAX MED GRÖNSAKER Om du låter fiskhandlaren filéa laxen samt köper färdig pesto så är det här en riktig snabbis till varmrätt. Laxen får hellre stå en minut för kort tid i ugnen än för länge. En lite rå kärna i mitten är bättre än en torr och flakig fisk. FÖR 8-10 PERSONER dryg t 1 kg färsk laxfilé 11/ 2 dl röd pesto , alt grön 11/ 2 dl grön pesto 1/2 dl grovriven parmesan 1/2 dl ströbröd 18 2 limefrukter til l servering GRÖNSAKER: 2 rödlökar 8 vitlöksklyfto r 3 paprikor i olika färger 300 g färsk sparris eller gröna bönor 3 msk olivolja 400 g lättkokt potatis 1 dl svarta calamataoliver 1 msk röd pesto , alt grön 1 msk grön pesto 4 dl vit t vin ev 1 dl vatten salt och peppar bladpersilja til l garnering G0R SA HAR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Börja med grönsakerna. Skala röd- och vitlökarna, kärna ur paprikorna. Skär detta i bitar. Stek hastigt i olivoljan. 3. Skär potatisen i klyftor. Låt fräsa med en stund. Lägg i oliverna. Hit kan du förbereda. 4. Rör ut peston i vinet och slå på det precis före servering. Låt allt bli varmt. Om det ser ut att vara för lite sky så kan du späda med lite vatten. Salta och peppra med svartpeppar ur kvarn. AV LISELOTTE LARSSON FOTO: PELLE BERGLUND LAXEN: 5. Lägg laxen i en smord långpanna. Bre över röd och grön pesto. Blanda parmesanost och ströbröd och toppa med. 6. Låt stå i mitten av ugnen ca 8 minuter. Ta ut och ändra till "grill" 250°C. 7. Ställ laxen under grillelementet ca 1 minut tills toppingen fått lite färg. Passa noga, det bränns fort. 8.Ta ut och skär i portionsbitar. Servera genast med grönsakerna och en limeklyfta. Buff é 12/1997
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32