Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 v jfr** 1 . J~" LAXPASTRAMI MED GURK
SALLAD FÖR 4 PERSONER 2 bitar gravad lax ä 100 g (benfria och renskurna) 1 msk grovmalen peppar, blanda gärna vit-, svart- , röd- och grönpeppar 1/2 slanggurka 1 msk hackad dill GÖR SÅ HÄR: 1. Krydda laxbitarna med mald peppar. Stek laxbitarna på vardera sidan ca 1/2 minut. Låt svalna. 2. Skala och tärna gurkan. Blanda med dill. Krydda med salt och peppar. Dela laxbitarna på mitten. Servera med gurksallad. LÖJROMSTACO MED GRÄDDFIL FÖR 4 PERSONER 1 sto r bakpotatis 1/2 dl rapsolja 100 g löjrom 1 dl gräddfil 1 rödlök GÖR SÅ HÄR: 1. Skär 4 tunna skivor av potatisen. Hetta upp oljan till ca 180°C. Fritera potatisen i ca 1 minut. Låt rinna av. 2. Skala och finhacka rödlöken. 3. Lägg en kula löjrom på vardera potatischips. Servera med rödlök och gräddfil. BRIOCHE MED RÄKOR, AVOKADO OCH MANGO FÖR 4 PERSONER 200 g skalade räkor 1/2 mango 1 avokado 4 salladsblad BRIOCHE: 5 dl mjöl 75 g socke r 20 g sal t 6 ägg 25 g jäs t 300 g rumsvarmt smör 6 vitlöksklyfto r GÖR SÅ HÄR: 1. Dag ett: Blanda ägg, jäst, salt och socker i en bunke. Tillsätt mjöl och därefter smör. Låt degen jäsa i kylen över natten. 2. Dag två: Sätt ugnen på 175°C. 3. Knåda degen rejält, forma till två limpor och lägg i två smorda brödformar. Låt jäsa i ytterligare två timmar. 4. Baka bröden ca 45 minuter. Låt dem svalna och skär sedan upp fyra skivor. Rosta lätt i ugn eller brödrost. 5. Lägg upp några salladsblad, räkor, tärnad mango och avokado på brödskivorna. KALKONSKINKA MED RÖDKÅLSSALLAD FÖR 4 PERSONER 1 urbenad kalkonklubba, ca 250 g, be även att f å broskdelarna borttagna 1 msk honungssenap 1 msk äggula 1 msk ströbröd RÖDKÅLSSALLAD: 1/4 rödkålshuvud 1 msk rödvinsvinäger 1 msk olivolja GÖR SÅ HÄR: l.Sät t ugnen på 100°C. 2. Krydda kalkonklubban med salt och peppar. Rulla in kalkonen i plastfilm och sedan i alfolie. 3. Baka i ugnen ca 45 minuter. Innertemperaturen ska vara ca 70°C. Låt svalna. 4. Sätt ugnen på 225°C. 5. Rör ihop äggula och honungssenap. Ta bort folie och plastfilm från kalkonen. Pensla klubban med såsen. Strö på ströbrödet. Baka kalkonen ytterligare ca 5 minuter. Låt svalna. 6. Finstrimla rödkålen och rör ihop med olivolja. Krydda med salt och peppar. Servera kalkonen uppskivad som en julskinka med rödkålssalladen. Skånsk senap gör sig bra till. Melkers Mat En kokbok för den redan invigde. Nära färgstarka häftiga bilder på egensinniga tolkningar i köket. En härlig bok som berättar mycket om en av våra mest trendsättande kockar. Mat lagad på Melkers vis. Vilket betyder många rätter på höjden, inspiration från Öst, Väst och Svedala. Kent Nyberg har formgivit boken. Jörgen Brennicke och Wolfgang Kleinschmidt fotograferade, Ulrika Knutson skrev. Norstedts Förlag.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32