Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 Ldnnale SABAYONGRATINERAD FRUKT En k
lassisk vinsås som öses över frukt och bär och sedan gratineras. Välj frukt och bär efter smak och tillgång. FÖR 8-10 PERSONER 6 äggulor 90 g socker 11/ 2 dl söt t dessertvin 300 g jordgubbar (frysta , tinade eller färska om de t finns) 4 kiwifrukter 4 apelsiner 450 g blå druvor GÖR SÅ HÄR: l.Sät t ugnen på 250°C, övervärme eller "grill". 2. Vispa äggulor och socker i en metallbunke tills blandningen är blek och pösig. 3. Värm en kastrull med vatten som metallbunken passar i. Vattnet ska absolut inte koka, endast sjuda. 4. Ställ skålen i kastrullen och fortsätt vispa, helst med elvisp. Tillsätt dessertvinet lite i taget och vispa tills såsen tjocknar. Det är viktigt att inte vattnet är för hett, då kan ägget i smeten stelna (koagulera). 5. Ansa, skala och skär frukt och bär i bitar. Lägg på ugnssäkra assietter eller i en ugnssäker form. Ös sås över. 6. Ställ in högst upp i ugnen under grillelementet i ca 1 minut tills såsen fått lite färg. Servera genast. Köpställen: Plastfat, metallbrickor, smågafflar och assietter från Cordon Bleu: 08-4110081. Duk, servetter, tallrikar, dessertassiett, småskålar och ljusstakar från R.O.O.M : 08-6512426. Vinglas från Duka 08-4409600 (vx). Tack till festfolket Anders, Anna, Annemarie, Boris, Julia, Mona och Simon. Dryckestips: Goda mousserande drycker presenteras på sid 25.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32