Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 INLAGD SILL Här har jag utgått från i
nlagd sill som jag har köpt färdig i lösvikt. Sedan har jag smaksatt lagen lite extra med saffran och apelsinskal. Genast känns sillen mer spännande. SAFFRAN- OCH APELSINSILL FÖR 4 PERSONER 4 filée r inlagd sill , ca 450 g ca 2 d l färdig sillag skal av 1/2 apelsin 1/2 påse saffran e v 1-2 qumquats e v 1/2 rödlök GÖR SÅ HÄR: 1. Häll av lagen från sillen i en kastrull. 2. Skala apelsinen tunt med en potatisskalare och skär sedan skalen i tunna strimlor. 3. Koka upp lagen och lägg i apelsinskal och saffran. Låt den kallna. 4. Skär sillen i bitar. Skiva ev qumquats och rödlök. 5. Varva sill, lök och qumquats i en glasburk. Häll på lagen. Låt gärna sillen stå till nästa dag. JULKRYDDADE SPJALL FÖR 4 PERSONER 1 färdigstek t revbenspjäll , ca 1 kg STEKTA 1 msk olja 1 msk konc apelsinjuice 1 msk honung 1 tsk ingefära KÅL- OCH ÄPPELCHUTNEY: 2 gula lökar 2 äpplen 1 klyfta rödkål, ca 300 g smör 1/2 dl vatten 1/2 dl russin 2 msk vinäger 3 msk farinsocker 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1/2 tsk ingefära GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda olja, apelsinjuice, honung och ingefära. 2. Pensla spjället runt om och värm det i ugnen vid 200°C. Skär upp det i bitar. KÅL- OCH ÄPPELCHUTNEY: 1. Skala och skiva löken. Kärna ur och dela äpplena i bitar. Strimla kålen tunt och skär den i bitar. 2. Fräs löken och kålen i smör på svag värme ca 5 minuter. 3.Tillsätt äpplen, vatten, russin, vinäger, farinsocker, salt, peppar och ingefära. 4. Låt allt koka ca 10 minuter. Servera chutneyn ljummen eller kall. REVBENSPJÄLL Till ju l säljs färdiggrillade tjocka spjäll i de flesta delikatessdiskar. Kryddningen är oftast densamma som till de tunna grillade spjällen. Därför har jag gjor t en julkryddad marinad att pensla på spjället när man värmer det till julbordet . En kryddig chutney tycker jag smakar härligt till .
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32