Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 Quick & Easy 'MHlllV MOJASALLAD MED
VARM RÖKT LAX Blanda bitar av ca 300 g skinnoch benfri varmrökt lax med ca 5 skivade kokta potatisar, 2 kokta klyftade ägg samt 2 dl tinade gröna ärter. Blanda allt i en skål med 1 flaska, ca 2 dl, rhode islandsås. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Garnera salladen med purjolöksstrimlor. Servera med fräsiga nybakta baguetter. För alla? Mojasallad innehåller inte gluten, men välj glutenfritt bröd till. Mjölk och ägg ingår Dukning: Fat samt porslinsskålar från Granit, glasskål från Klara, resten privat. Ibland kan det vara skönt att slippa stå med långa förberedelser när man vill bjuda på något snabbt och gott. Ett trevligt sätt att lösa detta på kan vara att ställa fram olika tillbehör till en huvudråvara och sedan låta var och en komponera sin egen tallrik, allt efter egen smak och tycke. Man kan nästan kalla det för minismörgåsbord. Det är också ett roligt sätt att umgås över middagsbordet. RIMMAD LAX MED SALLAD PA VARM FÄRSKPOTATIS FÖR 4 PERSONER 300 g rimmad lax 800 g färsk potatis 1 liten rödlök 1 citron 2 dl matlagningsyoghurt 50 g stenbitsrom 1/2 dl kapris 4 rejäla skivor västerbottenost blandad sallad, ca 1/2 kruka av tex färsk basilika, persilja, dill och gräslök salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj färskpotatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och varmhåll. Medan potatisen kokar förbereder vi resten. 2. Skala och finhacka löken. Skär citronen i klyftor. Lägg upp lök, stenbitsrom, citronklyftor och kapris i småskålar. Arrangera skivor av rimmad lax på ett fat med skivor av västerbottenost. Plocka och »riv« örterna och salladsbladen grovt och lägg luftigt i en skål. Precis före servering, skiva ner den varma potatisen i en skål och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Ställ fram alla ingredienser på bordet. Middagen är serverad! Tillagning: 25 minuter Energi: ** * Fett: ** * Fibrer: * * Jacob: - Om man vill kan man självklart göra i ordning färdiga tallrikar i förväg. Bilden ger en idé om hur man lätt kan servera denna anrättning som en läcker bjudrätt när man får besök. För alla? Rimmad lax med sallad på varm färskpotatis innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfri: uteslut matlagningsyoghurten och gör i stället en dressing av olja och vinäger, smaksätt den med lite fransk senap och hackad dill. Uteslut osten. Tina: -Jag tycker det är trevligt att göra salladsblandningar. Riv olika sorter, blanda och lägg i plastpåse i kylen.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36