Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Annas Curry FOTO PER MAGNUS PERSSON
I Skicka brev, fax eller e-post till Annas Curry Box 6630 11384 Stockholm Fax:08-7282337 anna.gidgard@forlaget.ica.se Skriv till mig med tips och recept! De som blir publicerade får Festen kan börja (ICA Bokförlag). JORDGUBBS- OCH RABARBERMARMELAD MED VANIU SPARRIS OCH VITT VIN Vit sparris och vin har av många ansetts som en förbjuden kombination. Men det handlar om vilket vin man väljer. Det gäller att balansera oxalsyran som finns i sparrisen och även ta hänsyn till tillbehören (tex hollandaisesås som innehåller mycket syra). Prova de här vinerna, som givetvis är goda även utan sparris. • Wormser Liebfrauenstift Kirchenstuck Riesling, nr 83890, 89 kr • Grunstadter Höllenpfad QB, nr 5842, 59 kr • Schloss Vollrads, nr 6258-1, 84 kr • Hochheimer Riesling Trocken, nr 5952, 69 kr Nu pågår en sparrisfestival på många restauranger i Stockholm (se www.sparrisfestivalen.nu). www.drinkguiden.nu Svensk sajt med drinkrecept, både med och utan alkohol. www.cocktailtimes.com Väldigt fyllig engelsk sajt med massor av drinkrecept. Dessutom partyplanner med tips på drinkar och mat och hur man blir en bra hemmabartender. www.brollopsguiden.com Massor av frågor, svar och tips om bröllop, möhippa, bröllopsresa mm. PALT FRÅN PITE På Sveriges nationaldag kan vi också fira Sveriges paltdag. Den 6 juni förra året lyckades Paltzerian i Öjebyn komma i Guinness rekordbok genom att bjuda över 1 000 besökare på en 102 m lång palt. På www.paltzerian.se kan du läsa om paltens historia, hur man gör palt och varför det heter palt. Och annat. HONUNG I MATEN Smaksatta honungssorter finns nu i många butiker. Bland annat saffranshonung, kanelhonung, mintchokladhonung och citronhonung. Förutom att de ger god smak i t ex te kan man blanda citronhonung och hackad dill i créme fraiche för att få en god sås till den gravade laxen. Revbensspjäll kan man marinera i kanelhonung eller ingefärshonung. Den godaste sylt som finns! Skär ca 500 g rabarber i bitar och 500 g jordgubbar i skivor. Blanda frukten med 2 tsk vaniljsocker och 500 g syltsocker i en kastrull. Värm långsamt och koka sedan kraftigt i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt sylten svalna 15 minuter under lock. Häll upp på varma rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt. Man kan vanera smaken genom att tillsätta någon matsked saffranshonung eller någon tesked kardemumma i sylten. Rabarbertid Den här tiden brukar rabarbern vara späd och fin. En del tycker att rabarber är tråkigt. Hur kan man tycka det? Med rätt recept och smaktillbehör är rabarber det godaste som finns. RABARBERPAJ MED KARDEMUMMAKRÄM Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 112 tsk bakpulver, 2 msk socker och 100 g smält smör till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen. Sätt ugnen på 175°C. Skär ca 500 g rabarber i bitar (skala först). Blanda rabarberbitarna med 1 dl socker, 1 tsk kanel, 2 tsk kardemumma, 1 msk vetemjöl. Sprid ut fyllningen i formen. Ställ in i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och häll på 2- 3 dl grädde och grädda i ca 20 minuter till. Fyllningen ska vara lite lös och krämig. Man kan ta andra frukter och bär om man inte har rabarber, men gärna sådana med lite syrlig smak. Receptet på den ljuvliga pajen har Konrad Sellén i Visby skickat in. RABARBER MED VANILJOCH KARDEMUMMASÅS För 4 personer Skala 6- 8 rabarberstjälkar och skär i små bitar. Rosta 1 dl mandelspån i torr het panna. Smält 2 msk margarin i en låg vid kastrull och fräs rabarbern mjuk på svag värme. Rör i 1 112 dl vit sirap, 1 msk brun farin och mandelspånen. Låt kallna. Vispa 2 112 dl Ädel Vaniljvisp luftig och smaksätt med 112 tsk målen kardemumma. Servera rabarbern med såsen.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36