Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 L OC a Q a t Max 5 ingrediense r AV
BIRGITTA RASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER Månda g PASTA MEXICANA Koka ca 280 g penne enligt förpackningens anvisning. Nä r ca 5 minuter återstår tillsätt 1 paket (ca 500 g) broccoli mexicana i pastakoket . Den behöver inte tinas före. Låt koka färdigt. Häll av vattnet. Lägg tillbaka pasta och grönsaker i grytan. Smula ner ca 200 g gorgonzola i grytan. Värm och låt osten smälta. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar . Servera med bröd . Tisdag SVENNIS ITALIARULLAR Koka 1 pake t tärnad potatis (600 g) enligt förpackningens anvisning. Salta och peppra . Mixa samman 1 liten burk (ca 140 g) gröna oliver med 1 vitlöksklyfta och 2 msk kapris till en röra. Rör ev ner 1/2 dl olja. Lägg ut 4-8 mjuka tunnbröd på skärbräda eller arbetsbänk . Fördela potatisen på rullarna. Bräck i het panna 8-12 skivor rostbiff snabbt. Lägg på rostbiffsskivorna. Rulla ihop och toppa med en stor sked av pestoröran. Vira runt aluminiumfolie. Servera med strimlad isbergssallad och ev gurkstavar. Onsdag THAISOPPA PA NOLLTID Koka upp ca 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten). Häll ner 1 paket wokgrönsake r (500-600 g) utan at t tina före. Låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt 1 burk kokosmjölk (400 g). Hetta upp . Smaka av med saft av 1/2-1 lime, 1 msk sweet chili, salt och peppar. Servera soppan med bröd och korianderblad. Torsdag PIZZASLICE (13 st) Blanda till pizzadeg av 1 pake t pizzamix enligt förpackningens anvisning. Baka ut till små minipizzor, ca 1 o cm i diameter. Lägg på bakplåtspapper . Vik upp en liten kant run t varje pizza. Bre på 1-2 msk tomatpuré . Krydda med hackad basilika. Strimla 300 g kassler och fördela över pizzorna. Strössla ca 1/2 dl riven ost på varje pizza. Grädda ca 15 minuter i 225°c. Servera med en blandad sallad. Fredag KYCKLINGFILÉ HOT TACO Platta ut 4 kycklingfiléer till ca 1 cm tjocklek (som en schnitzel). Vispa upp 1 ägg i en djup tallrik. Blanda 1 dl ströbröd med 1 förpackning ho t taco kryddmix (ca 40 g). Doppa kötte t i äggblandningen och sedan i kryddblandningen. Lägg på skärbräda at t stelna några minuter. Värm 1-2 msk olja i en stor stekpanna. Stek schnitzlarna 3-4 minuter per sida. Servera med limeskivor, ris och blandad sallad. Max... kallar vi sidan som tidigare hette Billiga veckan. Nu kommer vi även att fokusera på annat än priset. Till exempel ingredienser eller antalet kalorier. Recepten är beräknade för 4 portioner. 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36