Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 Cathrines Att laga mat handlar lika
mycket om hur det ser ut som om hur det smakar. VI äter ju som bekant med ögonen först och munnen sedan. Och litet är gulligt. Flera av Stockholms innekrogar är inne på den linjen, och bland annat på Restaurangen kan man hitta pyttesmå hamburgare eller en mini-mini-korv med bröd. Till en buffé är mat i miniformat roligt. Här kommer några små »gröna« förslag på plock och buffémat. AV CATHRIN E SCHUC K ASSISTENT SUSANN E PETTERSSO N FOTO JOEL WÅREU S En liten skål med soppa är trevligt att kunna servera även på ett större kalas. Vill man vara säker på att den är rykande het sätter man den på en värmeplatta, annars gör det faktiskt ingenting om den serveras ljummen. GRÖ N PURJOSOPPAME D THAISMA K FÖR 6 PERSONER Mixa 1 knippa koriander, 1 knippa persilja, 1 tsk currypaste i en mixer/ matberedare. Tillsätt 1 burk kokosmjölk (400 g) och kör en kort stund till så allt blandar sig. Dela, skölj noga och strimla 2 purjolökar. Koka upp purjolöken tillsammans med kokosmjölken och de mixade kryddorna. Fyll på med buljong (ca 10 dl grönsaksbuljong) tills soppan fått lagom konsistens. Koka purjon mjuk i ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar och garnera med torkad frukt och strimlad chili. För alla? Grön purjosoppa med thaismak innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i currypastan. Mjölkallergikern bör även kontrollera buljongen. För alla? Själva zucchinistubbarna innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Hummus innehåller inte gluten, mjölk eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i tahini. Kidneybönspuré innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Tips! Om man inte hittar tahini kan man blanda 1 msk jordnötssmör med 112 tsk sesamolja. Det blir lika bra. 30 Här kan man faktiskt vara lite fiffig och göra hummus och kidneybönspuré i förväg och förvara dem i spritspåsar i kylen. Sedan är det bara att sprutta ut dem när det är dags för servering. Otroligt lättlagat och enkelt att förbereda. ZUCCHINISTUBBA R ME D HUMMU S & KIDNEYBÖNO R Koka upp 3-4 liter vatten med 3-4 tsk salt. Skär 1 gul och 1 grön zucchini tvärs över i 3 cmbitar, gröp ur fruktköttet. Lägg i zucchinibitarna. Låt dem sjuda i 2-3 minuter. Ta upp och låt rinna av. Spritsa hummus och kidneybönspuré (se recept) på zucchinistubbarna strax före servering. KIDNEYBÖNSPUR É Skala och hacka 1 schalottenlök. Lägg ner den och 1 burk avrunna kidneybönor (400 g), 2 krm ingefära samt 3 msk olivolja i en matberedare. Mixa till en jämn puré. Smaksätt med salt och peppar. Fyll en spritspåse och förvara kallt till servering. HUMMU S Finhacka 1 vitlöksklyfta. Lägg den med 1 burk kikärter (400 g), 1/2 chilifrukt, 1/2 tsk spiskummin, 1 msk pressad citronjuice, 3 msk olivolja, 1 msk tahini (sesampaste), se tips, i en matberedare. Mixa till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar. Fyll en spritspåse och förvara kallt till servering.
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36