Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 Quick & Easy GRILLAD KYCKLING MED JO
RDNÖTSDIPP Skala och dela en gurka på mitten. Skär grova stavar och lägg dem plant i en djup tallrik. Rör ihop 1 msk socker, 2 msk ättiksprit (12%), 3 msk vatten, 1/2 tsk sambal oelek samt en 1/2 dl finhackad persilja. Häll blandningen över gurkstavarna och ställ åt sidan. Blanda 1 dl jordnötssmör, gärna »crunchy«, 1 dl sweet chilisås och 1/2 dl kall kycklingbuljong. Smaka av med salt. Vänd runt gurkstavarna ett par gånger i lagen och servera med jordnötsdippen till kycklingen. Beräkna 2 grillade kycklingar till 4 personer. För alla? Grillad kyckling med jordnötsdipp innehåller inte gluten, mjölk eller ägg, men kontrollera kryddblandningen på den grillade kycklingen (mjöl och mjölk kan förekomma), kolla för säkerhets skull även innehållet i jordnötssmöret. > > Mmm, Medelhav, Italien, skaldjur, sommar. Frisk som en sommarvind är denna lätta och enkla sallad. Den kallmixade tomatsåsen får ett härligt lyft av den fruktiga balsamvinägern och passar perfekt till skaldjur. Servera gärna med ett glas väl kylt vitt vin. Barnen får nöja sig med Pommac. SPAGETTI SÄLLAD MED HAVETS LÄCKERHETER FÖR 4 PERSONER 300 g spagetti 7-8 tomater, ca 700 g 1 liten vitlöksklyfta 2 msk balsamvinäger 1/2 dl olivolja + extra 1 tsk socker 11/2 tsk salt 1 - 2 krm svartpeppar 2 avokador 100 g getost 1 kruka basilika 360 g musslor i lake 300 g lyxräkor i lake 360 g krabbpinnar i lake GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med att koka spagettin enligt anvisningen på paketet. Kyl sedan snabbt i kallt vatten. Låt rinna av. Häll över spagettin i en skål. 2. Smula getosten. Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Vänd ner detta samt hela blad basilika i pastan. Ringla över 2 msk olivolja och krydda med lite salt och peppar. Blanda väl. 3. Dela tomaterna på mitten. Gröp eller tryck ut kärnhusen på hälften av tomaterna. 4. Lägg alla tomaterna i matberedaren. Tillsätt balsamvinäger, vitlök, socker, salt och ca 112 tsk nymalen svartpeppar. Mixa blandningen slät i beredaren, ca 1 minut. 5. Tillsätt i oljan i omgångar under mixning. Häll över såsen i en skål. 6. Sila bort spadet från skaldjuren och arrangera dem snyggt på ett fat. Ställ spagettisalladen, den kalla tomatsåsen samt skaldjuren på matbordet. Middagen är serverad! Fräsiga, gärna varma, baguetter passar bra till. Tillagning: 30 minuter Energi: * Fett:Fibrer : • * Ett enkelt sätt att kärna ur tomaterna: dela dem och kläm till. För alla? Spagettisallad med havets läckerheter innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfri: använd glutenfri pasta och välj krabbpinnar utan vetemjöl. Mjölkfri: uteslut getosten och kontrollera för säkerhets skull innehållet i krabbpinnarna. Äggfri: välj pasta utan ägg. Uteslut krabbpinnarna. Välj bröd till som passar vid respektive allergi. Tina: - Jag älskar färska musslor och skulle nog koka rikligt med musslor och enbart servera dem till spagettisalladen och den goda såsen.
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36