Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 Quick ét B BÖCKLINGKLAMMA MED ÄGG, L
ÖK OCH KAVIAR Vispa 2 dl créme fraiche tills den blivit fast. Blanda ner 1/2 finhackad rödlök, 2 grovhackade hårdkokta ägg samt 112 dl rökt kaviar. Smaka av med salt och peppar. Plocka köttet från 2-3 böcklingar. Lägg upp 4 stora skivor mjukt tunnbröd. Klicka på rejält med kaviarblandningen. Fördela böcklingen ovanpå och avsluta med långa gräslöksstrån. Rulla ihop till rullar eller klämmor. För alla? Böcklingklämma innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfri: välj bröd utan gluten eller lägg fyllningen på ett sallatsblad. Äggfri: uteslut ägget och välj bröd utan ägg eller använd sallatsblad. Dukning: Små fat från Souk, fyrkantsfat från Granit, resten privat. Dryckestips/handburgare: Rött vin som tål rök och pickles, tex 1997 Copertino Rosso, Apulien, Italien (nr 2077, 63 kr) eller zooo Isla de Maipo Merlot, Chile (nr 26539, 60 kr). Hamburgare behöver inte vara stora ohanterbara monster på tallriken utan kan också vara greppvänliga munsbitar. Gör en storlek mindre och ät i stället fler! BBQ-ROKIG HANDBURGARE MED PICKLES & DRESSING FÖR 4 PERSONER 600 g nötfärs 1 dl rokig bbq-sås (grillsås) 100 g fetaost 100 g philadelphiaost (1/2 paket) 2 msk mjölk 1 liten vitlöksklyfta 1/2 röd paprika 1 dl bostongurka 1 tsk fransk senap 2 tomater 1 liten rödlök 1/2 msk olivolja 8 hamburgerbröd eller skivor av vitt färskt bröd, tex baguette saft, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda (knåda) köttfärsen med bbq-såsen i ett par minuter, färsen blir smidigare då. 2. Dela färsen i 8 delar. Rulla varje del med fuktiga händer till en boll. Platta till dem till hamburgare, ca 2 cm höga. Ställ åt sidan. 3. Gaffelmosa feta- med philadelphiaosten. Späd med mjölk, rör ner salt och peppar. Skala och pressa i vitlöken. 4. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Blanda med bostongurka och fransk senap. 5. Skiva tomaterna, skala och skiva rödlöken. 6. Krydda burgarna med salt och peppar. Stek dem i en het, lätt oljad stekpanna i ca 2 minuter per sida. 7. Lägg tomat och rödlök på bottenskivan av bröden. Lägg på burgarna och toppa med ostdressingen och picklesen. Tillagning: 30 minuter Energi: * * Fett: * * Fibrer: * För alla? Innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd och grillsås som passar vid celiaki. Äggfri: välj bröd utan ägg och kontrollera innehållet i grillsåsen. Tina: - Mixa bryggt, kallt kaffe, glass, mjölk och lite is till en ganska tjock dryck. Det är gott med mycket glass men man ska kunna dricka med sugrör. Kaffet kan bytas mot chokladsås på tub.
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36