Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Lördagsgott Smakrik biff på spett Nu
flyttar vi utomhus igen. Vi gör det enkelt för oss och lägger stora köttskivor direkt på grillen. För att få köttet extra saftigt och smakrikt grillar vi dubbelt så tjocka skivor mot normalt Sedan skär vi det i stora kuber, och då räcker varje köttskiva till två personer. I stället för att marinera köttet före grillningen smaksätter vi i efterhand med en kryddstark dressing. Sedan är det bara att »spetta« en köttbit för ett dopp i dressingen. Grillat bröd, en fräsch grönsakssalsa och en grönsallad med oliver är goda plock att servera till. Som avslutning njuter vi av ljummen rabarbertortilla med frisk vaniljgrädde. AV BERIT PAULSSON FOTO LARS PAULSSON BIFF MED KRYDDRESSING FÖR 4 PERSONER 2 tjocka skivor utskuren biff eller entrecöte, 500-600 g DRESSING: 3 msk majsolja 1 msk vatten 11/2 msk pressad lime- eller citronjuice 1 tsk fransk senap 1 tsk salt 1 tsk nystött hel spiskummin 1 tsk gurkmeja 2 msk hackad färsk koriander GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. 2. Pensla köttet med lite olja. Grilla det över glöd eller i grillpanna i ca 3 minuter på varje sida. Lägg köttet vid sidan om glödbädden eller låt köttet bli färdigt i ugnen (150°C), 5-8 minuter. Det ska vara rosa inuti. 3. Skär köttet i tärningar och häll över lite av dressingen. Dekorera med färsk koriander. Lägg fram träspett och doppa köttet i marinaden som är kvar. Servera med grillat bröd, tomat- och gurksalsa samt kanske en grönsallad. RABARBERTORTILLA FÖR 4 PERSONER 2 stjälkar rabarber, ca 150 g 1 stor banan 2 msk smör 2 msk strösocker 1 tsk kanel 2 stora mjuka vetetortilla SÅS: 11/2 dl vispgrädde 1 dl mild yoghurt 1 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. Ansa rabarbern och skala bananen. Skär i små bitar. 2. Fräs rabarbern i smör i en stekpanna. Rör i socker, kanel och banan. Låt det fräsa knappt en minut. 3. Lägg frukten på tortillabröden och rulla ihop. 4. Lägg rullarna på en plåt och pensla med smöret som är kvar i pannan. 5. Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 minuter. 6. Vispa grädden och rör i yoghurt, socker och vaniljsocker. 7. Skär tortillan i bitar. Servera med såsen att doppa i. För alla? Biff med kryddressing innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Tomat- och gurksalsa innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Rabarbertortilla innehåller gluten och mjölk. Kontrollera för säkerhets skull så att brödet inte innehåller ägg. Ändra till glutenfritt genom att byta ut vetetortillan mot hembakad, glutenfri tortilla eller lägg fruktsalladen på en skiva glutenfritt kaffebröd, alternativt sockerkaksskiva och servera med såsen. TOMAT- OCH GURKSALSA FÖR 4 PERSONER 2 tomater 1 bit gurka, ca 10 cm 1 salladslök 1 vitlöksklyfta 1 msk pressad lime eller citron 1 msk majsolja 1/2 tsk salt 1/2-1 tsk sambal oelek GÖR SÅ HÄR: 1. Dela tomater och gurka och ta bort kärnorna. Skär i tärningar. 2. Strimla salladslöken. Skala och pressa vitlöken. 3. Blanda ihop alla ingredienser.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36