Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 GRILLAD FLÄSKKARRÉ Fläskkarré är ett
bra kött att grilla. Det är lagom med fett insprängt så att det inte blir torrt vid grillningen. Se bara till att det är genomstekt. Till fläskkarrén smakar det bra med potatis. Värm redan kokt potatis genom att låta den grillas några minuter på grillen. Det finns också fryst grovt skivad grillpotatis, eller varför inte lägga några färdiga, frysta röstibitar på grillen. All potatis blir bäst om den penslas med lite olja först. Beräkna att det går åt ca 200 g fläskkarré med ben eller 150 g utan ben per portion. Börja inte grilla förrän glöden vitnat. Använd en vattenspruta om lågor flammar upp. Grilltiden är ett par minuter på var sida. Salta och peppra efteråt. Pressad citron ger bra smak åt det grillade köttet. Servera med ananassalsa, grillad potatis och en god färdigköpt grillsås. Gör en salsa som är både sås och sallad. SNABB ANANASSALSA FÖR 4 PERSONER 2 mjuka avokador 1 burk ananasringar i juice (ca 400 g) 2-3 små späda rödlökar 1 vitlöksklyfta 1 röd chilifrukt 1/2 tsk salt 2 msk basilika- eller korianderblad 1 limefrukt GÖR SÅ HÄR: 1. Dela avokadorna, ta bort skalet och skär i fina bitar. Häll av spadet från ananasen och skär i fina bitar. 2. Skala och hacka rödlöken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. 3. Dela chilifrukten, skär bort kärnor och mellanväggar men spar dem för att kunna smaka av med mer om det behövs. Skär chilifrukten fint. Grovhacka örtkryddorna. 4. Varva alla ingredienser i en skål. Strö över salt och ställ kallt medan förrätten avnjuts. Pressa över lime, smaka av och tillsätt ev fröna från chilifrukten. För alla? Snabb ananassalsa innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Dryckestips/grillad fläskkarré med ananassalsa: Rött vin med frisk frukt och karaktär att matcha ananassalsan, tex 1997 Chevaliére Réserve Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrike (nr 22801, 67 kr) eller 1998 Nederburg Pinotage, Paarl, Sydafrika (nr 7393, 69 kr). Efterrättsförslag Efter en så här mättande middag är den bästa efterrätten färsk frukt. Gör det extra festligt genom att bjuda på två sorters frukt med olika färg. Melon och röda vinbär eller jordgubbar; persikor och vindruvor; mixade jordgubbar/hallon till skivad banan; eller äppelklyftor med blåbär.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36