Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Små fina delikatesspotatisar är perf
ekt för detta. Det gör inget om potatisarna hinner bli ljumma, bara de inte är kylskåpskalla. Till bilden har vi använd kaviar gjord på hackade alger. Den smakar ungefär som en tapenade. I många butiker finns det idag en kaviar som är gjord på alger och smakar precis som limfjordskaviar. Väldigt god faktiskt. Får du inte tag på någondera gör du helt enkelt en vanlig tapenade på svarta oliver. SMA BAKADE POTATISAR MED (ALG)KAVIAR CA 20 FYLLDA POTATISAR 1 kg små delikatesspotatisar 1 burk algkaviar (100 g) eller vanlig orökt kaviar 3 dl gräddfil 1 knippa gräslök gourmetsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. Picka potatisen med en kniv. Baka potatisen i ugnen i ca 20 minuter. 2. Gör små snitt i potatisarna och öppna dem. Klicka i en sked gräddfil i varje och toppa med algBuffé 5/2001 kaviar eller vanlig orökt kaviar. Strö över finhackad gräslök. Salta och peppra. TAPENADE Mixa 2-3 dl svarta oliver, 4 sardeller, 11/2 msk kapris, 15 basilikablad, 2 vitlöksklyftor, 1 dl god olivolja, 1 tsk pressad citronjuice och 2-3 krm svartpeppar till en jämn röra. För alla? Små bakade potatisar med algkaviar innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull algkaviaren. Mjölk ingår, men byt ut gräddfilen mot t ex en klick äkta majonnäs och kolla kaviaren om du vill ha mjölkfritt. Skålarna ska vara små, små. Knappt större än ett dl-mått. Vänd ihop salladen i en stor skål och fördela med hjälp av sked och gaffel. Toppa med fräscha jordgubbar och salt grönmögelost. Är jordgubbarna för dyra tar du någon annan färsk frukt i stället. SPENATSKALAR MED JORDGUBBAR OCH BLUECHEESE 10 SKÅLAR 1 påse färsk spenat, ca 150 g 4-5 torkade, mjuka aprikoser 1 ask jordgubbar, ca 350 g 1/2 dl russin 11/2 dl nötter, tex valnötter, pinjenötter, hasselnötter ca 100 g grönmögelost ca 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj och ansa spenaten. Finstrimla aprikoserna. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Rosta nötterna i het panna. Vänd ihop alla ingredienser i en stor bunke och smula ner osten. 2. Blanda runt tillsammans med ca 2 msk olivolja och en liten skvätt balsamvinäger. Krydda med salt och peppar. 3. Fyll skålarna, toppa med en bit ost och en halv jordgubbe. Om salladen görs i förväg, häll på dressingen just före servering. För alla? Spenatskålar med jordgubbar och bluecheese innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men uteslut bara osten om du vill ha mjölkfritt.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36