Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 TANDOORISANDWICH Rör ihop 4 msk majo
nnäs, 4 msk lättcréme fraiche, 2 msk mango chutney samt 1 msk tandoorikrydda. Vänd ner finplockat kött från 1 färdiggrillad kyckling. Smaka av med 112 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda väl. Täck 4 stora lätt smörade brödskivor med kycklingblandningen och lägg på smörade bröd som lock. Dela i halvor och servera på tallrik tillsammans med spröda selleristjälkar och cocktailtomater. För alla? Innehåller gluten, mjölk och ägg. Dukning: porslinsskålar och -mugg från Granit, glasskål från Klara, resten privat. Tina: -Soppan ska vara kyld men absolut inte iskall - även om det är varmt ute. En iskall tomatsoppa smakar inte något. Soppan gazpacho är i all sin enkelhet raffinerad, matig och full av friska smaker. Man kan ha den som en lätt förrätt, eller om man vill ackompanjera den med grillad fisk eller skaldjur så har du en mycket sofistikerad middagsrätt. GAZPACHO MED GODA TILLBEHÖR FÖR 4 PERSONER 1 stor röd paprika 1 gurka 3 tomater 1 gul lök 1 - 2 vitlöksklyftor 1 citron 9-10 dl kall kycklingbuljong 1 msk rödvinsvinäger 2 msk olivolja 1 tsk socker 1 tsk salt 1 - 2 tsk sambal oelek 1 krm peppar 1 kruka persilja TILLBEHÖR: 3 dl färdiga krutonger ca 6 rädisor GÖR SÅ HÄR: 1. Skala/rensa/kärna ur paprika, gurka, tomater, lök och vitlök. Skär allt i små bitar. 2. Pressa juicen ur citronen och 16 Jacob: - Servera gärna med halstrad »flakad» torsk som läckert tillbehör att vända ner i soppan. Beräkna i sådana fall ca 400 g till 4 personer. För alla? Gazpachosoppan innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Välj bröd till krutonger som passar vid ev allergi. blanda med buljong, vinäger, olivolja, socker, salt, sambal oelek och peppar i en skål. 3. Vänd ner grönsakerna. Blanda väl och låt stå och dra en stund. 4. Häll grönsakerna och lite av lagen i matberedaren. Mixa i max 30 sekunder till en grov soppa. Tiden kan variera beroende på hur stor matberedare du har. Håll därför ett öga på soppan när du mixar den. Resultatet ska inte bli en slät soppa, utan texturen ska bli grov. Tillsärt lag till lagom konsistens. 5. Smaka av soppan och justera ev smakerna med mer salt och peppar. Häll över soppan i en skål. Finhacka persiljan och rör ner den. Eftersom soppan helst serveras sval, ställ in den i kylen en stund. Servera soppan med knapriga krutonger och fint skivade rädisor. Även proffsen behöver justera i recepten. Tillagning: 30 minuter Energi:Fett: ** * Fibrer: *
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36