Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 En variation på den klassiska spansk
a förrätten - bröd med tomat. Grillen är utmärkt att rosta brödskivorna på. Allt på grillen PAN C0NT0MAT0 FÖR 4 PERSONER 4 tomater 4 skivor vitt bondbröd 1 vitlöksklyfta olivolja några basilikablad salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Dela tomaterna. Peta bort kärnorna med en tesked. Hacka tomatema grovt. 2. Rosta bröden på grillen. Obs! Det går jättesnabbt. 3 . Gnid de rostade brödskivorna med en ituskuren vitlöksklyfta. 4. Droppa över lite olivolja Lägg på tomathacket och strö över basilikablad, salt och svartpeppar. För alla? Pan con tomato. Välj bröd utan respektive gluten, mjölk eller ägg, så kan även dessa allergiker njuta. Lättlagat till vardags Vad ska vi äta? Vi kan väl grilla! Sväng förbi butiken på väg hem och köp några skivor fläskkarré, bröd, grönsaker, en burk ananas och en flaska grillsås. Det är vad som behövs för att kunna grilla en helt vanlig vardagkväll. Börja med en grillad tomatmacka, fortsätt med grillad fläskkarré och potatis och till det en fräsch ananassalsa. AV LOTTA BRINCK FOTO NISSE PETERSON Fläskkarré passar utmärkt att grilla eftersom det är marmorerat; alltså har fett insprängt i köttet. Det gör att det inte blir torrt som annat kött om man råkar grilla det lite för länge. Fettet gör också köttet väldigt smakrikt i sig själv och kräver inte så mycket kryddning. En hel del av fettet smälter dessutom bort vid grillningen så man behöver inte oroa sig för att det är fet mat, snarare tvärtom. Men fläskkarré passar också bra att marinera. Kom bara ihåg att torka av köttet innan du börjar grilla för att få en fm grillyta. Pensla däremot grillgallret med ett tunt lager matolja innan du börjar grilla för att köttet inte ska fastna (tar man för mycket olja kan det droppa ner på glöden som då flammar upp och bränner köttet). Man kan marinera fläskkarré i det mesta - soja, lite honung och vitlök är en höjdare. En annan variant är att blanda ihop juice och skal av 1 apelsin, 1 msk citronjuice, 112 dl olivolja, 1 msk flytande honung, 1 tsk worcestersås, 1 msk rosmarin, peppar och salt. Låt köttet marinera i dubbla plaspåsar i kyl i minst 2 timmar. Ett annat tips är att använda grilltång i stället för gaffel. En gaffel sticker hål på grillytan, saften rinner ut och bitarna blir torra. Sommartips! Marinera köttet någon timme och frys sedan in det i sin marinad. Ta med det fryst i kylväska ut i båten, eller andra ställen där det inte finns kylmöjlighet. Då fungerar köttet som kylklamp, samtidigt som man kan räkna med att köttet håller sig någon dag extra innan man måste grilla det. AG
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36