Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 » PLOCK« Tapas, tex-mex, sushi, meze,
dim-sum ... listan kan göras lång på olika länders varianter av småplocksmat. Enligt min mening är detta det trevligaste sättet att njuta av mat, speciellt i trevligt sällskap. Måltiden får dra ut på tiden och man kan småäta lite hela tiden. Konsistens, utseende och smak varierar och bjuder på små överraskningar. Och tillhör man inte skaran av fundamentalister som hävdar de olika kökens unika egenart - som man inte får tafsa på - ja, då kan man blanda och komponera småplocksbufféer i långa rader. Våga! Inspiration: Bitte bjuder på småplocksbuflé i trädgården med målsättningen att allt ska kunna förberedas i god tid så att även hon ska kunna vara med och umgås med gästerna. Cathrine lagar veggoplock och Berit bjuder på lördagsgod biff, skuren i små tärningar, som ska doppas i en god dressing. Bästa vardagsmaten innehåller också plock - man får komponera sin egen middagsrätt av många olika små tillbehör. Plocka och njut - länge! BljfféS rBCSptrBQIStfir! WWW.iC3.S6 J Matsäkerhet Om jag fick önska skulle begreppet »säker mat« inte behövas. Men kriser på grund av dioxin, B S E och mul- och klövsjuka kryper dessvärre allt närmare inpå våra gränser, och matsäkerhet har blivit en fråga at t ta på största allvar. Vad gäller IC A ha r vi redan under lång tid arbeta t med att ta fram effektiva kontrollsystem, och vår kvalitetspolicy säger at t ICA: S kunder ska kunna lita p å at t varorna är säkra och producerade på ett etiskt godtagbar t sätt. Varorna ska också vara deklarerade så långt som möjligt med trygg information, te x om ursprungsland, så at t kunderna kan göra sina egna val i butiken. Men det räcker inte längre at t vi i Sverige ligger långt framme, då frågan om matsäkerhet sträcker sig över alla nationsgränser. Samarbete är helt nödvändigt, och IC A deltar därför aktivt i ett internationellt projekt som går under namne t »The Global Food Safety Initiative«. Handelsföretag från hela världen arbetar nu tillsammans för att etablera gemensamma regler för leverantörsutvärderingar och matlarmsystem vilket känn s som ett steg i helt rät t riktning. Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB - * > m Vardagsgott • 5 Trädgärdsbuffé • 13 Buffé nr 5/200 1 Bbq-rökig handburgare • 19 Biff med kryddressing • 20 Böcklingklämma • 19 Cocktailtomater med ost • 7 Gazpacho med goda tillbehör • 16 Grillad fläskkarré • 29 Grillad kyckling med dipp »17 Grillade potatisbåtar • 7 Grillade spjäll med äppelsallad • 14 Hallonparfait • 11 Indiska färsspett • 9 Lördagsgott • 20 Allt pä grillen • 27 Jordgubbsmarmelad • 24 Kycklingfilé hot taco • 32 Matiga fyllda bröd *9 Mixad charktallrik • 14 Mojasallad med varmrökt lax • 15 Ostgratinerad zucchini *9 Pan con tomato »27 Pasta Mexicana • 32 Pizzaslice • 32 Potatis- och paprikasoppa • 7 Purjosoppa med thaismak • 30 Rabarber med vaniljsås • 24 Rabarberpaj • 24 ring eller skriv Redaktion: 06-728 2300 Adress Buffé, Box 6630,113 84 Stockholm E-post: red.buffe@forlageLica.se Annons: 021-194000 Adress Stora gatan 41, 72185 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 Övriga frågor: 020-83 33 33 (vardagar 9-16) Prenumeration: 021 -19 46 02. 220 kr/helår Veggoplock • 30 Sommardrycker • 39 Rabarbertortilla • 20 Rimmad lax med potatissallad • 15 Skinklindad färskpotatis • 9 Små bakade potatisar • 31 Snabb ananassalsa • 29 Spagettisallad med skaldjur • 17 Spenatskålar med jordgubbar • 31 Svennis Italiarullar • 32 Tandoorisandwich »16 Thaisoppa på nolltid »32 Tomataioli • 7 Tomat- och gurksalsa • 20 Zucchinistubbar med fyllning • 30 TONY WALLIN CHEFREDAKTÖR a n Samuelso n tipsa r o m ny a god a viner . D e presentera s p å www.ica.se , sö k p å Buff é Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Red. sekreterare: Anna Gidgård Red. assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021-194256, Peter Bogren 021 -19 41 14 Redaktionsråd: Ingrid Jonasson-Blank, Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Bertil Svensson, Nina Tarukoski Produktion: ICA förlaget AB Repro: done Tryckeri: Roto Smeets Recepten i Buffé Normal t utgå r vi från att rätterna sk a räck a till 4 personer , 2 vuxn a oc h 2 barn . Fruk t oc h grön - sake r sk a sköljas oc h skalas - i anna t fall skn - ver vi hu r de t sk a var a Majoriteten a v recepte n är näringsmässig t väl sammansatta .
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36