Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 Sno ihop en sockerkaka Totalt otrend
ig är den, men en klassiker till kaffet. Sockerkakan behåller sin plats på kakfatet, en osviklig vän när fantasin tryter. Och den låter sig gärna förvandlas till både bjudbakelser och födelsedagskaka. Kyllans kaka och chokladrutor är ett par av våra sommarfavoriter. A V SI V OC H KE Y L NILSO N KYLLANS KAKA Enkel och suveränt god. Kakan dränks med fruktlag efter gräddningen och blir extra saftig. 8 BITAR smör och ströbröd till formen 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 3/4 dl hett vatten LAG : 75 g smör eller margarin 1 msk honung 3/4-1 dl pressad apelsin 1 -2 msk vaniljsocker ev florsocker till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Smörj och bröa en rund kakform som rymmer ca 1 1/2 liter. 3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. 4. Rör ner vattnet i smeten och häll den sedan i formen. 5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den känns klar när man prövar med en sticka. 6. Smält matfett och honung till lagen i en kastrull. Blanda det med apelsin och vanilj. Skeda saften över den varma kakan när den tas ur ugnen. 7. Låt kakan svalna i formen och vänd sedan upp den på fat. Sikta florsocker genom en sil över kakan som garnering. 8. Mönstret på kakan kommer av en rund pappersmall där ett hjärta skurits ur. Använd en pepparkaksform att rita efter. Fö r alla ? Nej, Kyllans kaka med apelsinhonung innehåller gluten, mjölk och ägg. CHOKLADRUTOR Det blir många och det går fort. Smeten bakas i liten långpanna eller rulltårtsform ca 25x35 cm. Är pannan större blir rutorna tunnare. CA 15 BITAR smör och ströbröd till formen 50 g smör eller margarin 2 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 msk kakao 2 tsk bakpulver 1 dl hett vatten GLASYR : 3 dl florsocker 1 msk kakao 5 msk starkt kallt kaffe 3 msk smält smör 2 tsk vaniljsocker kokosflingor till garnering GÖR SÅ HÄR: LSätt ugnen på 225°C. 2. Smörj och bröa formen väl. 3. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta. 4. Tillsätt matfettet och vätskan. Häll smeten i formen. 5. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-1 2 minuter eller tills den känns klar när man prövar med en sticka. Låt den sedan vara kvar i formen och svalna. 6. Rör ihop alla ingredienser till glasyren så att sockret smälter. Bre glasyren över hela kakan och strö på kokosflingorna. Dela kakan i bitar efter smak och förstånd. För alla ? Nej, chokladrutorna innehåller gluten, mjölk och ägg.
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48