Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 LA X I RISPAPPE R ME D AVOKA D Q OC H
MANG O FÖR 4 PERSONER 300 g laxfilé (måste ha varit fryst i 3-5 dygn) 1 avokado 1 mogen mango 1/4 rättika, ca 150 g 4 romansalladsblad 4 msk groddar 4 rispapper, eller se tips DIPP: 1 dl soja (tex ketjap manis) 4 kvistar koriander GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och kärna ur avokado och mango. Skala rättikan. Skär lax, avokado, mango, rättika och sallad i riktigt tunna strimlor. 2. Fukta rispapperen så att de mjuknar. Dela upp ingredienserna och gör 4 rullar. Dela rullarna på mitten. 3. Hacka koriandern och blanda med soja och servera som dipp. Tips! Rulla in ingredienserna i romansalladsbladen om du inte får tag i rispapper. För alla ? Ja, men kontrollera alltid för säkerhets skull innehållsdeklarationen när färdiga produkter används. TEMPUR A ME D SOJASTEKT A RÄKO R FÖR 4 PERSONER 12 scampi eller ca 500 g stora räkor med skal 1 broccolihuvud 2 morötter 4 salladslökar 2 paket tempuramix å 150 g, eller 2 äggulor + 2 dl iskallt vatten + 2 dl vetemjöl 100 g vinterskivling (enoki) eller tex champinjoner i tunna skivor 2 msk japansk soja 4 myntablad saften av 1 citron 2 dl kesella salt och svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Dela broccolin i buketter, skala morötterna och skär i strimlor. Ge ev ett snabbt uppkok. 2. Blanda mixen, eller blanda snabbt ihop äggulor, vatten och mjöl, smeten ska inte bli slät. 3. Doppa grönsakerna i smeten. Fritera lite åt gången i ca 1 minut. 4. Stek räkorna med skal hastigt i smör. Peppra och häll på soja. 5. Hacka myntan. Tillsätt den och citronsaften till kesellan. Lägg upp räkorna på tallrik med grönsaker, rå svamp och kesella. För alla? Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48