Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Annas curry FOTO JOEL WÅREU S Skicka
Brev, fax eller e-post till: Annas curry Box 6630 11384 Stockholm Fax: 08-728 23 37 anna.gidgard@forlaget.ica.se Citronsnaps Tvätta citronen under rinnande ljummet vatten. Skär, tex med en potatisskalare, ut en spiral av det yttersta gula skalet. Lirka ner spiralen i en flaska med brännvin. Låt stå i några timmar, eller över natten. Smaka av. Fiska upp citronskalet när du tycker att snapsen har lagom smak. Från boken Snaps (Kakao Förlag). Inga-Britts sommarsallad En supergod och fräsch kycklingsallad med asiatisk smak. Den går jättefort att göra eftersom man använder färdiggrillad kyckling. FÖR 4 PERSONER Skär köttet från en grillad kyckling i mindre bitar och blanda med 3 msk mango chutney. Finstrimla 1/2-1 purjolök. Grovstrimla 1 isbergssalladshuvud och blanda med purjo och kyckling i en fin skål. Rör ihop 1 1/2 dl lättmajonnäs, 1 dl gräddfil och 1/2 tsk curry till en sås och droppa det över salladen. Inga-Britt Svartholm, Frösön. Skicka in dina bästa tips och recept! Alla som blir publicerade får en fin bok. Håll salladen fräsch Under sommaren är det många som vill ta med sallad eller nyrepade färska örter hem till stan från landet. Men de håller sig ju så kort tid. Ett jättesmart sätt att hålla dem fräscha lärde jag mig när jag såg hur floristerna fick avklippta rosenknoppar att hålla sig fräscha. Lägg salladen eller örtbladen i en plastpåse. Stänk ner ganska mycket vatten. Blås påsen full med luft och slå en knut på den så att den blir som en spänd ballong. Så kan bladen hålla sig fräscha ett bra tag i kylen. Köksträdgård Handbok för köksträdgården (W&W) ger råd om odling, gödsling, kompostering och skörd för den svenska köksträdgårdens samtliga växter. Den riktar sig både till nybörjaren och till den mer erfarne, både till den med stor trädgård och den som nöjer sig med att odla i kruka. Allt bygger på giftfri odling och ekologiskt tänkande. www.saturnus.se Inspiration till sommarens drinkar. Här finns bland annat drinkdatabas och bartenderskola. Mex-konst Diego Rivera, förgrundsgestalten i mexikansk konst, presenteras under sommaren i en stor utställning på Kulturhuset i Stockholm. Över hundra verk visas mellan 9 juni och 24 september. Restaurangerna i Kulturhuset lockar under tiden med mat från Veracruz, och under sensommaren blir det mexikanska gourmetveckor. 18 Silltilltugg Det här är en läcker munsbit till välkomstölen, lagom salt med en uppfriskande syrlighet. Kan även platsa på sillbordet. Vill man inte lägga röran på pumpernickel så går det bra med tunna kavringsskivor som man sedan skär i munsbitar. FÖR 8 PERSONER 250 g matjessill 1 rödlök, ca 100 g 1/2 grönt äpple 2 dl fintärnade rödbetor 1 dl fintärnad saltgurka 2 msk hovmästarsås 1 msk kapris 4-5 kavringsskivor, eller ca 16 runda pumpernickelskivor GÖR SÅ HÄR: 1. Finhacka sill, lök och äpple. Blanda med rödbetor, gurka, hovmästarsås och kapris. 2. Fördela röran på kavringen. Skär ut lagom stora munsbitar. Eller klicka röran på pumpernickelskivorna. Garnera ev med några extra kaprisar.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48