Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 Jordgubbsfrossa Några flaskor saft v
ill vi ha. Och så den goda marmeladen. Jordgubbstårtan är självskriven till sommarens födelsedagsbarn. Nu är det tid för jordgubbar. Allra härligast är det när man får plocka dem själv. AV SIV OCH KEY L NILSON -Viss t är de t tu r at t jordgubba r finns, gnola r åttaåringe n nä r vi plocka r jordgubba r p å grannen s storodling . Jordgubba r hö r till livets glädjeämnen , oc h få bä r tord e väl vara så uppskattade . Alla ha r sina favorite r - jordgubbssafte n är åttaåringens . Själv vill jag int e gärn a undvara jordgubbsmarme - lad p å frukostbrödet , me n de n ska vara hemkok t oc h hels t me d smak av fläderblom. De t är int e alltid ma n hinne r t a vara p å skörden genast , me n jordgubba r går fint at t frvsa di - rek t i plastpåse . D e bö r sockras för at t behålla smaken , i d l pe r liter bär räcker. Till svit eller marmelad går de t br a at t använ - d a frvsta jordgubbar , däremo t blir d e lät t svampiga o m ma n vill använd a dem som dekora - tio n på en tårta . Någo t bättr e blir d e o m de stvckfrvses inna n d e packas i påse . Frvsta jordgubba r ä r däremo t utmärk t i en bärsås till vintern s efterrätter . Tina , mixa , smaka av sötman och späd med lite pressad apelsin eller en go d likör. Me n hels t frossar vi förstås på bären nä r stunde n är. Färska , nvskördade , läckra oc h rika på järn oc h c-vitamine r glädje r d e våra smaklöka r med sin arom .
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48