Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica.. Jan
Samuelson utser månadens bästa vinnyheter. De presenteras på www.ica.se, sök på Buffé Sommarnöje. Nu är den äntligen här igen, sommarsemestern, den av oss nordbor så efterlängtade och välbehövda. En semester som jag hoppas att vi på IC A kan få vara med och förgylla på olika sätt. ICA - butikerna tar nämligen inte ledigt. Tvärtom har de laddat upp med massor av god mat, och andra varor som hör sommaren till . Och på alla semesterorter är aktiviteten extra hög just nu. Förutom allt som butikerna kan erbjuda har vi dessutom fyllt årets sommarhäfte med ovanligt många fina erbjudanden til l våra stamkunder. Här finns mängder av rabatter på resor, hotell, utflvktsmål och nöjen för både stora och små. Målsättningen har varit att det ska gå att hitta bra erbjudanden över hela landet, och tänker ni besöka våra närmaste grannländer finns det en del rabatter att ta till - vara också där. Glöm inte heller att IC A Kundkort numera ger bonus på Statoilstationerna i Sverige. Själv ser jag fram emot en semester på sjön och tänker njuta av segling, avkoppling och goda måltider ombord. Hoppas nu bara att det blir bra seglarväder med både vind och sol. Glad sommar! Svante Nilsson Koncernchef ICA AB Trendigt i Japan • 5 Berits bästa sommarmat • 10 Snabba sockerkakan • 17 Annas curry • 18 Vardagsfest med japansk touch • 20 Må väl: bantning på hjärnan • 23 Grillfest i Australien • 25 Jordgubbsfrossa • 33 K-spaning efter den butik som flytt • 38 Billiga veckan - max 15 kr per portion • 42 Lisbeths krönika: matsäkerhet i fokus • 44 Sommarkrysset • 47 Sämre papper? Förra numret av Buffé kändes inte som vanligt, noterade många läsare. Orsaken var pappersarbetarstrejken i Finland. Den gjorde att Buffés vanliga papper inte gick att få tag i. Det var svårt att över huvud taget hitta tillräcklig volym, så det betydligt enklare papper som vi fick nöja oss med var vi ändå glada för. ringellerskriv Redaktion: O8-72 8 230 O Adress: Buffé, Box 6630 . 1138 4 Stockholm E-post: red.buffe^orlagetica.se Annons: 021-19400 0 Adress: Stora gatan 41 . 72 1 8 5 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-47479 0 övriga frågor: 020-833 3 3 3 (vardagar 9-16 ) Prenumeration: 021-194602 . 22 0 kr/helår Chefredaktör: Tony Wallir Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red .assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021-194256. Peter Bogren 021-194114. Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren. Lisbeth Kohls. Torbjörn Norberg. Nina Tarukoski. Jörgen Wennberg. Produktion: Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Roto Smeets får vi locka med... Avokadosås • 29 Baba Ganouj • 27 Basilikabiff • 15 Bavaroise med jordgubbssås • 36 Chicken wings med sommarsallad • 42 Chokladrutor • 17 Citrongräskyckling med nudelsallad • 21 Fiskpaket på grillen • 42 Fräsiga vitlöksbröd • 26 Fruktspett med kardemummasirap • 31 Grillad lax med två såser • 29 Grillad småpotatis • 31 Gröna oliver i örtmarinad • 26 Gurkröra • 26 Gurksoppa med musslor • 42 Hummus • 26 Jordgubbsmarmelad med fläderblom • 35 Jordgubbstarteletter • 36 Kaprissås • 29 Katharinas kålsallad • 31 Kyckling med fetaost och avokado • 13 Kycklingburgare med het tomatsalsa • 29 Kyllans kaka • 17 Köttfärs- och squashform • 42 Lax i rispapper med avokado och mango • 7 Laxsallad med chutney- och currydressing • 10 Ljummen sallad med getostcréme • 10 Lunchpanna på mitt sätt • 42 Läckraste jordgubbstårtan • 34 Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft • 34 Pestodipp • 26 Rosmarinmarinerade lammkotletter • 31 Sesamströmming med korianderyoghurt • 20 Sojaglaserad skinka med wasabicréme • 21 Sommarskål • 35 Tempura med sojastekta räkor • 7 Teriyakibiff med stekta grönsaker • 9 Timjanstekt potatissallad med tomat • 13 Semesterstängt! Ingen tidning i juli Åh va gott! Utropade vi för en tid sedan då vi premiäråt utomhus. Fläskkarré och skivad bakpotatis lagades på grillen. Till detta en liten ragu på lök och champinjoner i créme fraiche. Mvcket lätdagat och med minimal arbetsinsats. Men så gott det blev. Och vinet, en flaska röd Trapiche, smakade också fantastiskt bra. Det som gjorde denna måltid till något alldeles extra var inte råvaror eller stor kokkonst. Nej, det var den mvcket speciella krvddan frisk skogsluft med inslag av några rökslingor från grillen. Många gånger skulle jag vilja göra sådana tillägg till recepten, t ex att den nvstekta strömmingen ska krvddas med fvra stora nävar frisk havsluft och en näve talldoft! Mvcket av smaken kommer nämligen genom näsan. För att få en extra smakupplevelse kan man faktiskt piska(!) maten med färska örtkrvddor, se sidan 31. | Kryddan i maten förstärks alltså genom doften, men man kan också komplettera smaken med en speciell doft. Själv är jag svag för den friska limedoffen. Testa med att pressa lite limesaft över händerna, drick en öl och känn en extra frisk smak! Ha en skön sommar med många spännande smaker och dofter! Tony Wallin, chefredaktör Buffé r
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48