Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 "Finger food" Under tiden vi grillad
e åt vi turkiskt bröd och grönsaksstavar som vi dippade i tre olika goda dippsåser. Gör allihop eller välj en favorit. Värdinnan Katharina Tagliaferro med sonen Alfred i knät. FRÄSIGA VITLOKSBROD jons från sid 2S - De t är som en ritua l at t stå vid barbecue n me d en kall öl , säge r Michael . Männe n ha r allti d grillat i vår kultur. Kvinnorna förbereder , sedan gö r vi de t bästa vi kan för at t de t ska smaka riktig t got t på tallriken . Sällskape t ha r mång a olika synpunkte r på varför grillen är helig terrän g för de n australiske mannen . Kanske är beteende t nedärv t från grottfolke t oc h de n öppn a elden? Kanske är grill - nin g de n end a madagnin g som är riktig t rolig och därfö r ha r männe n lag t beslag på den? Eller också bero r de t på at t grillning bjude r på snabba och uppskattad e resulta t på tallriken. Oavset t varför denn a tradition lever så stark t smakade laxen alldeles förträffligt. De t är e n fisk som \oinni t australiernas hjärtan, oc h de n är mvcke t tacksam at t kombiner a me d krvddo r och ör - te r från hela världen . Katharin a ha r val t två egenkomponerad e såser, e n me d kapris och peppar - rot , de n andr a med avokado och sötsu r chilisås. Tanken var at t vi skulle välja, me n varför chansa nä r man kan ta både och? Supergoda snacks att servera medan man grillar. 4 pitabröd 50 g smör 2 vitlöksklyftor 1 dl färskriven parmesan GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Dela pitabröden i över- och underdel. Skär dem i bitar och lägg dem med insidan uppåt på plåtar. 2. Smält smöret och pressa ner vitlöken. Pensla brödbitarna med det och strö över osten. 3. Ställ in i ugnen i ca 7 minuter, eller tills de blivit gyllenbruna och fräsiga. GURKRORA 4 slanggurkor 1 msk gourmetsalt 500 g naturell yoghurt 1 msk pressad citron 2 vitlöksklyftor vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Riv den oskalade gurkan och lägg det i ett durkslag. Strö över saltet och låt stå i 10 minuter. 2. Pressa ut överskottsvätskan och lägg gurkrivet i en skål. 3. Rör ner yoghurt och citron och pressa i vitlöken. Krydda med peppar. Servera genast. PESTODIPP 2 msk pinjenörter 1 1/2 dl grovt hackad färsk basilika 2 msk färskriven parmesan 2 msk olivolja 2 msk pressad citron 1 vitlöksklyfta 2 dl gräddfil 1 dl créme fraiche GÖR SÅ HÄR: 1. Rosta pinjenötterna i en het, torr panna. 2. Mixa basilika, nötter, ost, olja och citronsaft och pressa i vitlöken. 3. När den är slät, blanda krämen med gräddfil och créme fraiche. Servera med vitlöksbrödbitarna. HUMMU S 1 burk kikärter, ca 430 g (garbanzobönor) 1 tsk gourmetsalt 4 vitlöksklyftor 3-4 msk pressad citron 3-4 msk tahini, se tipsruta GÖR SÅ HÄR: 1. Häll av vätskan från kikärterna (spara lite om du behöver späda dippen). Mixa dem, salta och pressa i vitlök. 2. Tillsätt citron och tahini och mixa. 3. Späd ev med lite vätska för att få en krämig konsistens. Smaka av och tillsätt mer salt, vitlök, citron eller tahini om du tycker det behövs. GRÖNA OLIVER I ÖRT- OCH LOKMARINAD Finhacka 1 liten lök och 1 selleristjälk. Finhacka 1 chilifrukt Rör ihop detta med 3/4 dl olivolja, 3/4 dl ljus vinäger, 1 1/2 msk hackad färsk basilika, 2 tsk hackad färsk oregano, 2 tsk hackad gräslök. Lägg i 500 g urkärnade gröna oliver. Ställ kallt över natten.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48