Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42 Billiga veckan Måndag Gurksoppa med
musslor Skala och hacka i gu l lök oc h 1- 2 vidöksklvftor . Fräs löken glansig i 1- 2 ms k olja. Pudr a öve r 1 ms k vetemjö l oc h spä d me d 5 d l grönsaksbuljon g av tär - ning . Skölj 1 färsk gurka . Skär de n i bita r oc h mix a i matberedar e till puré . Häl l puré n i soppa n oc h lå t småkoka i ca 5 minuter . Smak a av me d 1 tsk rive t skal av citron , 1 tsk salt oc h 1 kr m peppar . Rö r ne r 1 dl crém e fraiche oc h 1 bur k musslo r me d spad å 40 0 g. Hett a up p soppan . Hack a 1/ 2 knipp a gräslök och str ö över. Servera me d gratinerad e ostsnibbar . Tisdag Fiskpaket på grillen Riv av 4 aluminiumfolieark , ca 30 x 30 cm . Läg g 1 fiskfilé å 20 0 g på varje ark . Skä r 1 mozzarellaos t i skivor. Skär också 4 tomate r i skivor. Van-a ost- oc h tomatskivo r p å fisken. Salta oc h peppr a me d 1 tsk salt oc h 1/2 tsk citronpeppar . Fördel a 1 rågad msk pestosås öve r varje fiskpaket. Vik iho p folien öve r till et t paket . Ställ på utegril l eller i ugnsgril l i 14-1 8 minuter . Sener a paketen me d e n potatissallad på skivad kok t färsk potatis , hackad rödlök , ärtskido r och vinägrettsås . Onsdag Lunchpanna på mittsätt Billiga veckan bjuder snabba & lättlagade rätter från ICA Provkök som inte kostar mer än max 1 5 kronor per portion. Alla recept är beräknade för 4 portioner. Fler billiga rätter finns på www.ica.se Koka ca 80 0 g små färska potatisa r eller använd de - likatesspotatis . Häl l av vattnet . Stek potatisen snabb t i 1- 2 msk smö r och klipp gräslök över. Salta gärn a med grov t salt. Varmhål l potatisen . Smäl t 1- 2 msk smö r i en annan panna . Vispa iho p 6 ägg , 6 msk vatten , 1 tsk salt, 1 krm peppar . Häl l smeten i panna n och rö r lite så at t äggsmete n stelnar . Klipp eller riv 150 g färsk bladspena t ne r i äggsmete n innan de n stelnat . Se n era spenatpanna n me d potatisen oc h ev rök t skinka i tunn a skivor. Brö d hö r också till. Torsdag Köttfärs- och squash-"lasagne" Skala och hacka 1 gu l lök . Frä s de n i 2 msk olja i e n pann a några minuter . Tillsät t 40 0 g köttfärs . Smul a sönde r färsen med trägaffel oc h låt färsen bryna lätt . Kndd a me d 1 msk hackad basilika , 1 tsk salt oc h 1 krm peppar . Häl l på 1 förpacknin g krossade tomate r å ca 40 0 g. Lå t köttfärsröran småkok a i 10 minuter . Skölj och skiva 2 squash p å längden . Använd gärn a osthwe l nä r d u skivar så at t d e bli r tunna . Smör j e n ugnssäke r form lätt . Van a squashskivo r oc h kött - färsröra i formen . Överst a lagre t ska vara squash . Str ö på 1 d l riven ost . Ställ in forme n i ug n i 225 °c , ca 2 0 minuter . Sener a "lasagnen " me d brö d oc h ev kok t potati s för de n mycke t hungrige . Fredag Chicken wings med sommarsallad Tin a ca 1 k g kvcklingvinga r o m d e är frysta. Skala oc h hacka 1- 2 rödlökar . Bland a löken me d 1 pressad vidöksklvfta, 3 msk fransk senap , 2 dl tomatketchup , 1/2 d l honung , 1/2 dl vitvinsvinäge r sam t någr a stänk tabasco . Läg g kvcklingvingarna p å et t ugnssäker t fat eller liten långpanna . Pensla me d 1- 2 msk olja och kndd a me d 1 tsk salt oc h 2 kr m grovmale n svartpeppar . Fördel a kn'ddsåse n över . Ställ in i ug n 225 ° c i 25-3 0 minuter . Skölj oc h skiva 1 gurka . Strimla 1 knipp a salladslök . Lå t 1 bur k (ca 350 g ) majskorn rinn a av. Skär et t snit t i 30 0 g små tomate r eller cocktailtomate r oc h stick i n et t basilikablad i varje snitt . Bland a allt de t grön a i e n skål. Häl l p å citrondressing . Sener a vingarn a me d salladen oc h sprö d värm d pai n riche .
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48