Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35 SOMMARSKÅL Jordgubbar och persikor ö
verhällda med vin är en lika vacker som god kombination. Receptet kan lätt utökas om man blir många, men desserten bör dra över dagen för att få bäst smak. FÖR 6 PERSONER 2 liter jordgubbar 3 mogna persikor ca 1/2 dl socker 1/2-1 flaska halvtorrt vitt vin citronmeliss till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj och rensa bär och frukt. Dela jordgubbarna och skär persikorna i små klyftor. 2. Varva allt med socker i en skål; det går åt mer socker än man tror. 3. Slå på vin och låt det hela dra över dagen på sval plats. Smaka av efter hand ifall det behövs mer socker. Mängden avgörs av bärens och vinets syra. 4. Garnera med citronmeliss och servera gärna desserten med spröda havreflarn till. 4. Lägg ihop tårtan med chokladmousse emellan och runtom. Lägg vackra jordgubbar över hela tårtan och ev myntablad runt kanten. 5. Smält gelén på svag värme och vispa den slät. Lägg i skalstrimlorna och ge dem ett hastigt uppkok. Låt dem rinna av. 6. Glasera jordgubbarna med lite gelé och lägg apelsinskalen över. Tips! Skölj alltid bären innan de rensas så bevaras den fina smaken bäst JORDGUBBSMARMELAD MED FLÄDERBLOM Här använder jag det nya syltsockret som även innehåller pektin, citronsyra och konserveringsmedel. Den korta koktiden ger fin bärsmak och koket är lätt som en plätt. 1 kg jordgubbar, ca 2 liter 500 g syltsocker 1 utslagen blomma av äkta fläder GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj bären i kallt vatten och rensa dem. Mixa eller mosa bären så fint som du vill ha marmeladen. 2. Blanda bär och socker i en kastrull och lägg i fläderblomman. Hetta upp under omrörning. Mät koktiden till ca 2 minuter från det att marmeladen kokar kraftigt. 3. Ta kastrullen av värmen. Ta bort blomman och skumma ytan väl. Låt koket svalna i 15 minuter och häll sedan marmeladen på väl rengjorda glasburkar. Förslut burkarna och förvara svalt. Tips! Gör man marmelad av frysta bär under vintern och inte har fläder att tillgå kan lite rivet apelsinskal också ge fin smak.
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48