Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 NONNAS JORDGUBBSOCH RABARBERSAFT Jor
dgubbar har inte så mycket syra, men blandade med rabarber blir saften mycket smakrik. 3 liter jordgubbar 1 liter finskuren rabarber 8-10 dl vatten per liter avrunnen saft: 6 dl strösocker 1 tsk flytande Atamon GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg bär och rabarber i en syltgryta och slå på vattnet. Den mindre mängden vatten ger en mer koncentrerad saft. Koka under lock i ca 10 minuter eller tills bären avgivit sin saft. 2. Slå upp bärmassan i ren silduk och låt saften självrinna tills duken känns torr. Mät saften och slå tillbaka den i den rengjorda grytan. 3. Tillsätt sockret och koka saften i ca 10 minuter. Rör så att sockret löser sig. 4. Ta grytan av värmen, skumma ytan väl och tillsätt konserveringsmedlet. Tappa saften het på väl rengjorda glasflaskor och förslut väl. Förvara i kyl eller sval. 34 LACKRASTE JORDGUBBSTÅRTAN Täckt med vit chokladmousse och med glänsande röda bär gör den här tårtan succé. Moussen kräver lite omsorg, men i övrigt tar vi lata genvägar. 1 tårtbotten (3-delad) 1 apelsin 1 liter jordgubbar 1/2 glas rödvinbärsgelé lite finstrimlade apelsinskal till garnering myntablad till garnering MOUSSE : 100 g vit blockchoklad 3 dl vispgrädde 3 äggulor 1 msk florsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Pressa saften ur apelsinen och skeda den över bottnarna. Låt stå och dra in medan resten görs. 2. Smält chokladen över vattenbad eller på lägsta värmen. Låt den svalna lite, men inte stelna. 3. Vispa grädden. Vispa gulor och socker i en annan skål och vänd ner grädden. Rör sedan ner den smälta chokladen i grädden.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48