Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 ROSMARINMARINERADE LAMM KOTLETTER FÖ
R 4 PERSONER 8 lammkotletter 2 msk färsk hackad rosmarin 1/2 dl olivolja 11/2 msk grovmalen svartpeppar 1 extra knippa färsk rosmarin GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg kotletterna i en form och pensla dem med oljan. 2. Strö över rosmarin och peppar och låt stå i 20 minuter. Vänd köttet några gånger. Bind fast rosmarinknippan på handtaget till en träslev. 3. Lägg kotletterna på grillen på ett lätt inoljat galler. Grilla i 2-3 minuter på varje sida. Tips! Slå på kotletterna med rosmarinknippan då och då för att frigöra de smakrika aromerna över kotletterna. När kotletterna nästan är klara kan man ta loss knippan och lägga den på glöden där den också kommer att avge doft och smak till köttet. 4. Servera med grillade citroneller limeskivor, grillad potatis och Katharinas kålsallad. Det är också gott med en tomatsallad till. GRILLAD SMÅPOTATIS RÄCKER TILL 6 PERSONER Tvätta 750 g små färskpotatisar. Koka dem så att de bara precis blir mjuka. Häll av vattnet och låt dem bli helt torra. Lägg potatisen i en stor skål och tillsätt 2 msk olivolja och 2 msk finhackad färsk timjan. Rör runt försiktigt och låt stå 1 timme. Trä potatisarna på spett och grilla dem gyllenbruna. Vänd ofta. Pensla med timjanoljan med jämna mellanrum. Lägg upp i en fin skål och smula över 2 msk gourmet.salt Garnera gärna med timjankvistar. KATHARINAS KÅLSALLAD Jättegott tillbehör till grillat kött. Strimla 500 g röd- eller vitkål fint. Skala och finhacka 3 schalottenlökar. Rosta 2-3 msk pinjenötskärnor i torr, het panna. Blanda med kål och lök Rör ihop en dressing av 1-2 msk soja, 2 msk balsamvinäger, 2 msk olivolja, 2 tsk socker och 1 krm svartpeppar. Häll den över kålen strax före servering. FRUKTSPETT MED KARDEMUMMASIRAP Om även barnen ska kunna äta kan man ta apelsinjuice i stället för rom. FÖR 4 PERSONER (8 STYCKEN) 1/2 liten ananas 1 persika 1 banan 16 jordgubbar KARDEMUMMASIRAP: 2 msk flytande honung 1 msk smör eller margarin 1/2 tsk kardemumma 1 msk rom eller brandy 1 msk farinsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Ansa och skär ananasen i åtta munsbitsstora bitar. Skölj, kärna ur och skär persikan i åtta klyftor och skär bananen i bitar. 2. Trä upp fruktbitarna på spett och lägg dem i en låg, vid form. 3. Smält matfettet och rör ihop det med honung, kardemumma, rom och socker i en skål. Pensla detta på spetten. Täck och låt stå i rumstemperatur en timme. 4. Grilla spetten på finmaskigt grillgaller i ca 5 minuter. Pensla med sirapen då och då. Ett alternativ är att lägga spetten, med sirapen, i folie och lägga paketet på grillen. Då blir de mer ugnsbakade än grillade. 5. Servera spetten med lite sirap droppad över och toppa med en klick vispad grädde, matlagningsyoghurt eller kanske glass. Rosmarinmarinerade lammkotletter. För alla? Ja, lammkotletterna innehåller varken gluten, mjölk eller ägg. Avstå från fetaosten i salladen vid ev mjölkallergi. Grillade småpotatisar & Katharinas kålsal lad passar alia. Tips! Såsen är supergod och har strykande åtgång, dubbla mängden om ni vet att ni är gottegrisar! Fruktspett med kardemummasirap. För alla? Fruktspetten och tillbehören är glutenfria. De innehåller inte heller ägg, men avstå från glassen vid ev äggallergi, servera i stället något av de andra förslagen. Välj mjölkfritt margarin eller olja vid mjölkallergi och servera med tex mjölkfri sorbet.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48