Buffé 1
Buffé MATSKOLA MATSKOLA Så gör du Gravad lax Ta bo
rt ev ben med en tång. Gör egen gravad lax – en given klassiker på påskbuffén! Det enda du behöver är laxfilé, dill, salt, socker och vitpeppar. Och lite framförhållning, såklart. VISSTE DU ATT... ...du inte behöver frysa laxen innan du gravar den om den är odlad? Strö över salt, socker, vitpeppar och dill. GRAVAD LAX 8–10 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg odlad laxfilé i bit med skinn, gärna mittbiten 4 msk salt 4 msk strösocker 2 tsk grovstött vitpeppar 1 dl hackad dill Lägg filéerna i plastpåse och förslut. 13 BUFFÉ #03/2019 GÖR SÅ HÄR 1. Skär laxen i två bitar. Ta bort ev ben från laxen med en tång. Skär några snitt i fiskskinnet. Blanda salt, socker och vitpeppar. 2. Gnid in filéerna med kryddblandningen. Strö dill på köttsidan och lägg ihop tunn del mot tjock del. Lägg filéerna i plastpåse och förslut. Lägg på en tallrik i kylen ca 2 dygn. Vänd 3–4 gånger. 3. Skrapa bort dill och peppar och skär i sneda skivor. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING SARA AASUM HULTBERG FOTO SIMON BAJADA
Buffé ÄNTLIGEN PÅSK!
Buffé SÖNDAGSPREPPA!
Buffé ITALIENSKA DELIKATESSER
Buffé ÄGGSTRA ALLT
Buffé SÖTA DRÖMMAR
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT