Buffé 1
Buffé MATSKOLA
Buffé ÄNTLIGEN PÅSK!
PÅSK HALSTRAD LAX MED MATSUHISADRESSING 6–8 PERSO
NER / 45 MIN INGREDIENSER 400 g färsk odlad laxfilé utan skinn ½ kruka dill 1 kruka koriander 1 msk rostade sesamfrön Matsuhisadressing 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta ½ msk finhackad ingefära 2 msk japansk soja 1 msk vatten 1 tsk strösocker 1 msk sesamolja 2 msk neutral rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Matsuhisadressing: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med övriga ingredienser. 2. Skär laxen i två eller tre smala bitar längs med. Halstra laxen snabbt i en het panna runt om ca 30 sekunder per sida. 3. Skiva laxen och lägg upp på ett fat. 4. Plocka örterna. Toppa laxen med dressingen, örterna och sesamfrön. SPARRIS- OCH RÄDISSALLAD MED SESAMDRESSING 6–8 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 knippe sparris ca 250 g ½ spetskålshuvud 2 salladslökar 1 knippe rädisor ca 200 g 3 msk tahini 3 msk majonnäs 1 ½ msk ris- eller vitvinsvinäger 2 msk japansk soja 2 msk rostade sesamfrön, gärna vita och svarta GÖR SÅ HÄR 1. Koka sparrisen i saltat vatten 1–2 minuter, häll av och skölj i kallt vatten. 2. Strimla kålen tunt, gärna på mandolin. Strimla salladslöken fint. Skölj och halvera rädisorna. 3. Vispa ihop tahini, majonnäs, vinäger och soja i en bunke. 4. Blanda kålen med sparris, rädisor, salladslök och dressingen. Strö över sesamfrön. 16 BUFFÉ #03/2019 DRYCK! Servera med vitt vin på druvan sauvignon blanc eller ginger beer utan alkohol. 2–3 DAGAR INNAN Blanda gin och citrongräs. Gör pavlovan. DAGEN INNAN Gör sillen. Pickla löken. Koka sparrisen och strimla kålen. Skölj och halvera rädisorna. Rör ihop sesamdressingen. Blanda matsuhisadressingen. SAMMA DAG Halstra laxen och plocka örterna. Rosta gulbetorna. Rör ihop dressingen. Gör lammsteken. Skär mangon i bitar och gröp ur passionsfrukten. 1 TIMME FÖRE SERVERING Blanda drinken. Lägg upp sillen och toppa med jordnötter och koriander. Vispa ihop dressingen. Skär tofun och avokadon i bitar, toppa med dressing, kaviar, picklad lök och koriander. Blanda kålen med sparris, rädisor, salladslök och dressingen. Strö över sesamfrön. Lägg upp laxen och toppa med dressing, örter och sesamfrön. Värm gulbetorna och blanda med dressingen. Stek spenaten. Skiva upp lammsteken. Vispa grädden och crème fraichen. Bred på pavlovan och toppa med mango, passionsfrukt och mynta. Förbered påskmenyn DRYCKESTIPS Läs mer om vad man kan dricka till påskmaten på buffe.se.
Buffé SÖNDAGSPREPPA!
Buffé ITALIENSKA DELIKATESSER
Buffé ÄGGSTRA ALLT
Buffé SÖTA DRÖMMAR
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT