Buffé 1
Buffé MATSKOLA
Buffé ÄNTLIGEN PÅSK!
PÅSK YUZUSILL MED JORDNÖTTER 6–8 PERSONER / ÖVER
60 MIN INGREDIENSER DRYCK! Servera ett friskt veteöl eller fruktöl, eller anknyt till de asiatiska smakerna med saké. 1 knippe småmorötter ca 150 g 2 salladslökar 1 lime 2 förp 5-minutersill à 420 g 1 dl myntablad 2 msk yuzujuice eller färskpressad limejuice 1 msk japansk soja 1 dl osaltade jordnötter GÖR SÅ HÄR 1. Skrubba morötterna och koka i saltat vatten ca 3–4 minuter tills de är lite mjuka men ändå har en fast kärna. Skölj i kallt vatten. Halvera morötterna på längden om de är stora. 2. Strimla löken fint. Skiva limen tunt. 3. Häll av och spara sillagen. Skär sillen i bitar. Varva morötter, lök, sillbitar, lime och ½ dl myntablad i en burk. 4. Blanda lagen med yuzujuice och soja. Häll lagen över sillen och låt stå kallt minst 1 timme innan servering. Toppa med ½ dl myntablad och jordnötter vid servering. SILKESTOFU MED TÅNGKAVIAR, KORIANDER OCH PICKLAD RÖDLÖK 6–8 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 rödlök 1 jalapeño 1 msk vitvinsvinäger 2 krm strösocker 1 krm salt 2 avokador 1 förp silkestofu ca 380 g 2 msk färskpressad limejuice 1 ½ msk japansk soja 1 msk olivolja 75 g tångkaviar eller forellrom 2 dl hackad koriander GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finstrimla lök och jalapeño. Blanda med vinäger, socker och salt. Låt stå minst 30 minuter så löken blir mjuk och rosa. 2. Dela, kärna ur och skär avokadon i stora bitar. Skär tofun i 6–8 bitar. Vispa ihop limejuice, soja och olja. 3. Lägg tofu och avokado på ett fat. Ringla över dressingen. Toppa med tångkaviar, den picklade rödlöken och koriander. 15 BUFFÉ #03/2019
Buffé SÖNDAGSPREPPA!
Buffé ITALIENSKA DELIKATESSER
Buffé ÄGGSTRA ALLT
Buffé SÖTA DRÖMMAR
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT