Buffé 1
Buffé MATSKOLA
Buffé ÄNTLIGEN PÅSK!
Buffé SÖNDAGSPREPPA!
Buffé ITALIENSKA DELIKATESSER
Buffé ÄGGSTRA ALLT
Buffé SÖTA DRÖMMAR
CITRONMARÄNGPAJ CA 10 SMÅ PAJER / ÖVER 60 MIN ING
REDIENSER Mördeg 200 g kallt smör 1 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1 krm salt 1 ägg Citroncurd 2 gelatinblad 2 dl färskpressad citronjuice 3 msk finrivet citronskal 3 ½ dl strösocker 4 äggulor 4 ägg 150 g smör Italiensk maräng 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker ¾ dl vatten GÖR SÅ HÄR 1. Mördeg: Skär smöret i tärningar. Nyp ihop smör, socker, mjöl och salt i en bunke till en smulig deg. Tillsätt ägget och knåda snabbt ihop till en deg. Tillsätt ev några msk kallt vatten. Lägg i plastfolie i kylen 30 minuter. 2. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta och stansa ut 10 små rundlar och tryck ut i tartlettformar, ca 8 cm i diameter. Nagga med en gaffel och ställ i frysen 30 minuter. 3. Sätt ugnen på 225° C. Grädda tartletterna 5–10 minuter tills de är gyllene. Låt svalna. 4. Citroncurd: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda citronjuice och -skal, socker, äggulor och ägg i en kastrull. Sjud på medelvärme under omrörning tills den tjocknar 3–5 minuter. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen och sedan smöret, lite i taget. Sila genom en finmaskig sil. Fyll curden i skalen och låt stelna i kylen minst 2 timmar. 5. Italiensk maräng: Vispa sakta upp äggvitor till en maräng i en maskin eller med elvisp. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka till 121° C. Öka hastigheten på vispningen och tillsätt den varma sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan och vispa 5–10 minuter tills marängen svalnar. Spritsa eller bred ut marängen på pajerna och bränn av med en gasolbrännare. Förvara i kylen till servering. TIPS! Istället för små pajer, gör en stor paj i en ca 28 cm stor form.
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT