Buffé 1
Buffé MATSKOLA
Buffé ÄNTLIGEN PÅSK!
PÅSK GIN OCH TONIC MED CITRONGRÄS 8 PERSONER / ÖV
ER 60 MIN Dela 3 citrongräs längs med och banka noga med en mortel. Lägg citrongräset i en glasburk och häll på 3 dl gin. Låt stå minst 1 dygn i kylen. Fördela gin i 8 glas och toppa med tonic water, is, myntakvistar och skivad lime. DRYCK! Allsidig dryck till påsk är öl av typen pilsner, lager, session eller brown ale, med eller utan alkohol. Eller vitt vin med liten touch av sötma gjort på rieslingdruvan. Tove Nilsson är kock, matstylist och sommelier. Hon visste tidigt att det var mat som var hennes kall i livet, och började jobba i kök som 13-åring. Med tre kokböcker i bagaget och en fjärde på gång har hon nu tagit fram recepten och stylat maten till Buffés påskmeny! Hur tänkte du när du komponerade påskmenyn? – Man tänker ofta påsken som väldigt traditionell och jag hör folk säga att det känns som en repris av julbordet. Så för att få variation och ny inspiration kom vi på idén med asiatisk touch, vilket funkar bra då både svensk och asiatisk mat handlar om syra, sötma och olika inläggningar. Vad är dina tankar kring traditionsenlig mat till högtider? – Jag tycker om att det finns en glimt av traditionen, men att det ändå känns nytt och inspirerande. Ägg är alltid ett måste för mig, antingen ett fat med nykokta ägg på bordet, eller vaktelägg som man kan doppa i något gott smaksatt salt eller smaksatt smör. Hur kan man undvika stress och press kring påsken? – Enkla recept med få ingredienser behöver inte vara trist. Tvärtom så tycker jag oftast att det blir godast och både gäster och värdar blir avslappnade om de slipper stress och stök. När man lagar mat till många är det allra viktigaste att planera, tänka och läsa igenom alla recept och försöka förbereda så mycket som möjligt. / 17 BUFFÉ #03/2019
Buffé SÖNDAGSPREPPA!
Buffé ITALIENSKA DELIKATESSER
Buffé ÄGGSTRA ALLT
Buffé SÖTA DRÖMMAR
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT