Buffé 1
Buffé MATSKOLA
Buffé ÄNTLIGEN PÅSK!
Buffé SÖNDAGSPREPPA!
Buffé ITALIENSKA DELIKATESSER
Buffé ÄGGSTRA ALLT
Buffé SÖTA DRÖMMAR
DESSERT DRÖMRULLTÅRTA CA 10 BITAR / ÖVER 60 MIN I
NGREDIENSER 3 ägg 2 ½ dl strösocker 1 dl vetemjöl 3 msk kakao 2 tsk kallt kaffe 2 msk finmalet kaffe Chokladsmörkräm 150 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 50 g smält mörk choklad 1 krm salt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250° C. Vispa ägg och 1 ½ dl socker vitt och fluffigt. Sikta i vetemjöl och kakao och vänd ner, avsluta med kallt kaffe. Bred ut tunt på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 3–4 minuter. 2. Strö ut 1 dl strösocker blandat med finmalet kaffe på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på pappret och dra försiktigt bort det översta bakplåtspappret. Låt svalna. 3. Chokladsmörkräm: Vispa smör och florsocker fluffigt och vänd ner choklad och salt. 4. Bred ut krämen i ett jämnt lager på rulltårtan och dela på hälften. Rulla ihop till två små rullar. Skiva vid servering. TIPS! Gillar du lakrits? Ersätt det finmalda kaffet med 1 msk lakritspulver. FRYST MOJITOCHEESECAKE 12 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g kokosolja 2 msk vit eller ljus sirap 250 g digestivekex 2 ½ dl vispbar sojagrädde 300 g vegansk färskost 2 dl florsocker 1 ½ tsk finrivet limeskal 1 ½ msk färskpressad limejuice 1 dl finstrimlad mynta Topping 2 passionsfrukter 1 tsk finrivet limeskal GÖR SÅ HÄR 1. Smält kokosoljan och blanda med sirap. Mixa eller krossa digestivekexen och blanda med kokosoljan. Klä botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper. Tryck ut smulet i botten på formen och en bit upp på kanten, ca 3 cm. Ställ i frysen. 2. Vispa sojagrädden fast. Vispa ihop färskost, socker, limeskal och -juice och mynta. Vänd ner grädden. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 6 timmar. 3. Ta fram 30 minuter innan servering. Gröp ur passionsfrukten. Toppa med passionsfrukt och limeskal. 30 BUFFÉ #03/2019
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT