Buffé 1
Buffé MATSKOLA
Buffé ÄNTLIGEN PÅSK!
LAMMSTEK FIVE SPICE 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN IN
GREDIENSER 1 lammstek utan ben ca 1 kg 1 msk hackad ingefära 2 msk five spice 1 ½ tsk salt 3 rivna vitlöksklyftor 3 msk smör 1 msk rapsolja ½ msk malen koriander 1 tsk chiliflakes 4 stjärnanis 3 strimlade salladslökar 3 msk kinesisk soja 1 msk vinäger GÖR SÅ HÄR 1. Ta fram köttet i rumstemperatur ca 30 minuter före tillagning. 2. Sätt ugnen på 125° C. 3. Ta bort nätet från lammsteken och vik ut steken. Krydda med ingefäran, hälften av five spicekryddan, saltet och vitlöken. Knyt ihop till en rund stek. Krydda resten av five spice-kryddan, saltet och vitlöken runtom. 4. Bryn köttet runtom i smör och olja tills det får färg. 5. Tillsätt kryddor, salladslök, soja och vinäger och låt fräsa nån minut. 6. Lägg över kött och sky i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60° C. 7. Låt vila minst 15 minuter innan steken skärs upp. TIPS! Se hur du binder din lammstek steg för steg på buffe.se. FIVE SPICE CA 2 MSK / 15 MIN Mortla 2 tsk hel vitpeppar, 2 stjärnanis och 1 tsk hel kryddnejlika till ett fint pulver. Blanda med 2 tsk malen kanel. STEKT SPENAT MED INGEFÄRA 6–8 PERSONER / 15 MIN Fräs 3 skivade vitlöksklyftor och 1 msk hackad ingefära med 500 g färsk bladspenat i 1 msk vatten och 1 msk rapsolja tills vätskan kokat bort. Blanda ner 1 msk sesamolja och 2 krm salt. ROSTADE GULBETOR MED GRÖN CHILI OCH CITRON 6–8 PERSONER / 45 MIN Skala och klyfta 1 kg gulbetor och 3 gula lökar. Lägg på en plåt och blanda med 2 msk olja, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Baka i mitten av ugnen på 225° C i 30–40 minuter tills betorna är mjuka. Blanda 1 finhackad grön chili, 2–3 msk färskpressad citronjuice och 1 krm salt. Blanda de rostade betorna och löken med dressingen.
Buffé SÖNDAGSPREPPA!
Buffé ITALIENSKA DELIKATESSER
Buffé ÄGGSTRA ALLT
Buffé SÖTA DRÖMMAR
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT