Buffé 1
Buffé MATSKOLA
Buffé ÄNTLIGEN PÅSK!
Buffé SÖNDAGSPREPPA!
Buffé ITALIENSKA DELIKATESSER
Buffé ÄGGSTRA ALLT
Buffé SÖTA DRÖMMAR
DESSERT CHOKLADTÅRTA MED MANDELBOTTEN OCH JORDNÖT
SKOLA 10–12 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Botten 2 dl sötmandel 8 urkärnade färska dadlar 1 dl riven kokos 1 msk kokosolja Jordnötskola 15 urkärnade färska dadlar 1 krm vaniljpulver ¾ dl vatten 2 msk osötat jordnötssmör 1 dl grovhackade naturella jordnötter Chokladmousse 4 mogna avokador 3–4 msk kakao ¾ dl agavesirap Topping ½ dl hackad mörk choklad ½ dl hackade naturella jordnötter GÖR SÅ HÄR 1. Botten: Mixa alla ingredienser till en grov smet. Klä botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Tryck ut smeten i botten på formen och ställ i kylen. 2. Jordnötskola: Mixa dadlar, vaniljpulver, vatten och jordnötssmör till en jämn smet i en matberedare. Rör ner nötter. Bred ut i formen men spara ca 1 cm i kanten. 3. Chokladmousse: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokadon med övriga ingredienser till en slät kräm. Bred ut i formen och ställ i kylen minst 2 timmar. Toppa med choklad och jordnötter vid servering. TIPS! För att göra tårtan raw: välj raw choklad och raw kakao. 31 BUFFÉ #03/2019
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT