Buffé 1
Buffé MATSKOLA
Buffé ÄNTLIGEN PÅSK!
Buffé SÖNDAGSPREPPA!
Buffé ITALIENSKA DELIKATESSER
Buffé ÄGGSTRA ALLT EXPERTEN Äggstra allt När vi vi
ll nörda in oss på den makalösa råvaran ägg, pratar vi såklart med Elisabet Eriksson. Elisabet driver Eggs Inc. som är en minst sagt äggstraordinär snabbmatsrestaurang där alla rätter är baserade på, just det – ägg! ELISABET ERIKSSON, MED bakgrund som grundare av cafékedjan Espresso House år 1996, öppnade Eggs Inc. på Odenplan i Stockholm år 2018 tillsammans med Glenn Eriksson. Eggs Inc. är ett snabbmatskoncept med ägg som huvudråvara, precis som namnet antyder, och är präglat av den rosa inredningen som piggar upp vilken grå dag som helst. Vilka fördelar finns med ägg? – Variationsmöjligheterna är nästan oändliga, och det finns så många tillbehör att kombinera med ägg att man aldrig tröttnar. Dessutom är ägg en proteinrik superråvara som innehåller nästan alla ämnen man behöver. Mycket protein och inget socker gör att man står sig länge och mår bra. Vad jag vet finns det inte någon annan råvara som är så komplett näringsmässigt som ägg! Vilka smakkombinationer passar bra med ägg? – Själv är jag förtjust i att tillföra lite sting till mina ägg, tabasco eller sriracha passar otroligt bra. Även tryffel och svamp är en god kombo tillsammans med ägg. Vilken är Eggs Inc:s storsäljare? – Vår Egg Pizza är mest populär, med en botten som är gjord på 100% ägg, alltså helt fri från gluten och kolhydrater. Den finns i lika många variationer av smak som vanlig pizza men passar utmärkt till den som vill vara lite hälsosammare, är glutenintolerant eller föredrar LCHF-kost. / TIPS! Missa inte Elisabets toast med pocherat ägg och sparris på buffe.se. 27 BUFFÉ #03/2019 ELISABETS BÄSTA TIPS – Istället för en hamburgare: gör en Egg Bun. Fyll ett briochebröd med krämig äggröra, karamelliserad lök, en skiva cheddarost, tomat, sallad och en majo med tryffel- eller chilismak. – Om du har äggvitor över: gör maräng eller en äggviteomelett. – Ägg kan förvaras i kylskåp upp till 3 månader. Vänd den spetsiga delen nedåt vid förvaring för bästa hållbarhet. – Skalningen av ett ägg underlättas om det kyls direkt efter kokningen. Skalningen kan också underlättas om äggen förvaras i rumstemperatur några dagar före kokning. TEXT LIV BOSSUYT FOTO MATHIAS NORDGREN
Buffé SÖTA DRÖMMAR
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT