Månadens skörd augusti 1
Lasagne med morot och grillost Vegolasagne med sm
ak av både morötter, lök, grillost och tomat. Den är underbart god att äta direkt, men passar perfekt som söndagsprepp för att sen dela upp i veckans matlådor. Eller frysa in! PORTIONER: 4 | TID: 45 MINUTER | MEDEL | | CA 32:-/PORTION Morotssås 500 g morötter 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 msk olja 2 msk tomatpuré 2 förp (à 500 g) krossade tomater 2 ½ dl matlagningsgrädde 3 msk japansk soja 1 ½ msk torkad oregano ½ tsk chiliflakes 1 ½ tsk salt 2 krm peppar 2 förp (à 200 g) grillost 12 lasagneplattor 1. Sätt ugnen på 200 °C. 2. Morotssås: Tvätta och riv morötterna fint på ett rivjärn. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Fräs morötter och lök i oljan i en stor stekpanna eller gryta cirka 5 minuter. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpurén efter några minuter. 3. Tillsätt krossade tomater, grädde, soja, oregano, chiliflakes samt salt och peppar. Låt koka cirka 10 minuter. 4. Riv osten grovt på ett rivjärn. 5. Varva lasagneplattor, morotssås och ost i en ugnsform (20 × 30 cm) (eller direkt i 4 matlådor av glas). 6. Sätt in formen i mitten av ugnen enligt tiden som står på förpackningen med lasagneplattorna. FÅ MER SMAK! Låt morötterna koka med rött vin innan du tillsätter tomaterna. MÅNADENS SKÖRD 06/2023 15 cirka 290 gram grönsaker per portion