Månadens skörd augusti 1
Sallad med burrata och grillad nektarin Sallad me
d burrata och grillad nektarin är en enkel och vacker rätt att servera som förrätt eller tillbehör till en måltid. Servera med en sötsyrlig dressing, kryddig rucola och saftiga björnbär. PORTIONER: 4 | TID: UNDER 30 MINUTER | MEDEL | Dressing 2 msk balsamvinäger ½ msk honung 1 tsk dijonsenap 3 msk olivolja ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 3 nektariner rapsolja 65 g rucola 1 burrata (à 100 g) 125 g björnbär flingsalt CA 30:-/PORTION 1. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser. 2. Halvera och kärna ur nektarinerna. Pensla dem med olja och grilla med snittytan nedåt tills de får färg och mjuknar lite. 3. Lägg upp nektariner, rucola, burrata och björnbär på ett fat. Ringla över dressingen och strö gärna över lite flingsalt och ev lite extra svartpeppar. SPARA PENGAR! Byt ut burrata mot mozzarella. 28 06/2023 MÅNADENS SKÖRD cirka 150 gram frukt och bär per portion