Månadens skörd augusti 1
GÖR PULVER AV BÄR! Underbart med Ube Tillhör du e
n av dem som har haft ett möte med denna lila ingrediens? Då var det kanske i en filippinsk dessert eller i en Boba-te. Oavsett hur, har denna söta rotfrukt med sin iögonfallande färg blivit populär av många kockar. På Instagram kan du se den i allt från drinkar till pannkakor. Att frysa in färska bär är sen gammalt. Testa att göra ett bärpulver istället! Antingen får de gå länge i ugnen på låg värme eller i en frukttork. Mortla eller mixa och förvara sedan i en ren glasburk. Perfekt att toppa frukostyoghurten, bakverken eller smoothien med. Human Restaurangen som vann Årets affärskrog 2022 hör hemma i Göteborg. Under ledning av Martin Moses serveras en tolkning av det moderna nordiska köket, med enbart närproducerade råvaror i säsong. Väl värt ett besök för matälskaren! SNABBTIPSET: Grillade äpplen med glass Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Blanda klyftorna med socker, kanel och tärnat smör. Lägg äppelklyftorna i foliepaket. Grilla paketen i cirka 10 minuter. Servera med glass! Nazuks goda Vinnaren av Sveriges mästerkock 2023 är en svetsare från Boden, med en fot i det uiguriska köket och den andra i Norrland. I Nazuk Turdievas första kokbok är det resorna och mamma Michriban som inspirerat till mat från när och fjärran. Allt lagat med kärlek! + [ Svenska äpplen ] [ Strösocker ] + [ Kanel ] + [ Smör ] Välj svenska varor När du väljer svenska råvaror främjar du Sveriges matkultur och bidrar till en godare landsbygd och ett levande lantbruk. Både genom fler jobb och ett hållbart, nära hantverk. I det här numret lyfter vi endast svenska råvaror, för det är nu både skörden och smaken är som bäst. Musslor & morötter För första gången på 10 år har Louise Johansson släppt en ny kokbok. Med utgångspunkt i åtta svenska råvaror inspirerar hon till ett 70-tal recept på snacks, festrätter och framförallt vardagsrecept. Det här är hemmamatlagning i sin renaste form! MÅNADENS SKÖRD 06/2023 5