Månadens skörd augusti 1
LAGA MED OSS Nudelsallad med dressing Här är en f
räsch och snabblagad sallad med massor av grönsaker och nudlar som får toppas av en sås gjord på sesamolja, fisksås och ingefära. Perfekt att servera till grillat! PORTIONER: 4 | TID: UNDER 30 MINUTER | MEDEL | CA 30:-/PORTION 4 port ris- eller äggnudlar 2 salladslökar 4 knippmorötter 75 g sockerärtor 1 kruka koriander 1 lime 2 röda spansk peppar 2 msk sesamolja 1 msk fisksås 2 msk skalad, strimlad ingefära 2 msk sesamfrön Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skiva salladslök, morötter och sockerärtor tunt. Hacka koriandern. Dressing: Skölj limen och riv det yttersta gröna skalet och pressa sedan ur juice. Kärna ur och hacka pepparfrukten. Blanda limezest med juicen, pepparn, sesamolja, fisksås och ingefära. Lägg alla grönsaker i dressingen och låt ligga 5–10 minuter. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna. Blanda nudlarna med grönsakerna och toppa med de rostade sesamfröna. Servera! MÅNADENS SKÖRD 06/2023 7 cirka 98 gram grönsaker per portion