Månadens skörd augusti 1
Passerad fisksoppa med fänkål och tomat Smakrik s
lät fisksoppa som mestadels tillagar sig själv. Fyll matlådan till max och värm den dagen efter. Servera med nybakat bröd och aioli. PORTIONER: 4 | TID: UNDER 45 MINUTER | MEDEL | 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 3 (à ca 100 g) morötter 2 (à ca 250 g) fänkål 3 msk smör eller olja 2 fiskbuljongtärningar 1 tsk torkad timjan 1 krm chiliflakes 10 dl vatten 500 g passerade tomater 1 förp (½ g) saffran 400 g fryst fisk, t. ex. torsk salt och peppar Till servering råa finstrimlade sockerärtor, bröd och aioli 1. Tina fisken. 2. Skala lök, vitlök och morötter och skär i skivor. Ansa och skiva fänkålen. Fräs alla grönsaker i smöret några minuter i en stor kastrull. 3. Smula i buljongtärningarna och rör ner timjan, chiliflakes, vatten, passerade tomater och saffran. 4. Låt koka upp och sjuda cirka 15 minuter under lock, eller tills alla grönsaker är mjuka. | CA 34:-/PORTION 5. Skär fisken i cirka 3 cm stora bitar och lägg ner i kastrullen. Låt sjuda cirka 5 minuter. Mixa allt slätt i en kannmixer eller med en stavmixer. 6. Smaka av grytan med salt och peppar. ONT OM TID? Lägg ner fryst fisk som får koka med grönsakerna under lock i 15 minuter. 16 06/2023 MÅNADENS SKÖRD cirka 360 gram grönsaker per portion