Buffé 1
Buffé NYÅR PÅ DITT VIS! För-, varm- och efterrätt.
Välj och vraka bland recept och skapa din egen meny. Go
NYÅRSAFTON MINIRÅRAKOR MED ROM 4 PERSONER / 30 MI
N INGREDIENSER 1 dl crème fraiche eller smetana 1 tsk finrivet citronskal 1 tsk färskpressad citronjuice 600 g fast potatis 80 g rom, t ex tångcaviar eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1 dl plockad dill rapsolja, smör salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop crème fraiche, citronskal och -juice, ½ krm salt och 1 krm peppar. 2. Riv potatisen grovt och blanda med ½ tsk salt. Krama ur all vätska. Stek ca 12 små rårakor i olja och smör i en plättlagg eller stekpanna. 3. Servera med citronkrämen, rom, rödlök, dill och peppar. I glaset Serverar du dessa festliga munsbitar tillsammans med andra snittar är mousserande ett genomgående bra val. Vill du göra en spännande superkombo specifikt för rårakan rekommenderas en bättre vodka, gärna serverad direkt från frysen. Sältan från rommen passar perfekt till vodkans sötma, samtidigt som smetanan dämpar vodkans eldighet. CARPACCIO PÅ PROSCIUTTO MED BURRATA 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 endive 1 ½ msk balsamvinäger ca 150 g lufttorkad skinka t ex prosciutto 2 burrata eller mozzarella à ca 100 g ½ dl hackade nötter eller frön olivolja, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Plocka bladen från endiven. Blanda med balsamvinäger. 2. Fördela skinka och endivebladen på 4 tallrikar. Halvera burratan och lägg på. Ringla över olja och strö över nötter och peppar. 14 BUFFÉ #12/2022 TIPS Stek rårakorna i förväg och lägg på ett galler, värm i ugnen vid servering. En superenkel förrätt som ger minimalt med disk!
Buffé FRUKTIGA BUBBELDRINKAR Skåla in det nya året
med en bubblig cocktail! Vi bjuder på 4 fruktiga drinka
Buffé INGEN VANLIG FRUKOST Maffiga recept på sött
och salt som garanterat mättar hungriga brunchmagar.
Buffé GYLLENE RECEPTSKATTER Sätt smak och färg på
vinter- köket med den älskade kryddan saffran.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Budgetvänliga tips för nyår
och skonsam tvätt för oss, våra kläder och vår natur.