Buffé 1
Buffé NYÅR PÅ DITT VIS! För-, varm- och efterrätt.
Välj och vraka bland recept och skapa din egen meny. Go
NYÅRSAFTON VÄLJ SVENSKT Svensk rotselleri finns f
rån juli till mars. I glaset Vid första anblick andas den här rätten vitt vin, men ser vi till komponenterna går det nästan ännu bättre med rött. Och då gärna ett elegantare vin som till exempel Etna Rosso från Sicilien eller langhe nebbiolo från Piemonte. Beaujolais eller valfri pinot noir gör också jobbet. Alkoholfri torr cider eller äppelmust passar också bra. GNOCCHI PÅ ROTSELLERI MED RICOTTA OCH SVAMP 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 50 g + 4 msk smör ½ kruka salvia 1 dl hackade hasselnötter 250 g svamp t ex kantareller eller skogschampinjoner 250 g ricotta 1 dl riven parmesan olja salt, svartpeppar Rotsellerignocchi 400 g fast potatis 400 g rotselleri 1 ägg 1 dl riven parmesan ca 5 dl vetemjöl deg. Rulla degen till 2 cm tjocka rullar på mjölad bänk. Skär i ca 2–3 cm stora bitar. Tryck till lätt med gaffel och lägg på mjölat underlag. 2. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka GÖR SÅ HÄR 1. Rotsellerignocchi: Skala potatis och rotselleri och skär i bitar. Koka mjuka i saltat vatten. Häll av och låt svalna lite. Pressa genom potatispress i en bunke. Blanda med ägg, 1 tsk salt och parmesan till ett mos. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig gnocchin i omgångar ca 5 minuter, de är klara när de flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev och låt rinna av på en ren kökshandduk. Blanda med 2 msk olja så de inte klibbar ihop. 3. Bryn 50 g smör. Rör ner salvian och låt fräsa 1 minut. Ta från värmen och rör ner 18 BUFFÉ #12/2022 nötterna. Ansa och skär svampen i bitar. Stek i 2 msk smör tills svampen är gyllene. Krydda med salt och peppar och lägg svampen på en tallrik. Stek gnocchin i 2 msk smör och 2 msk olja i samma panna tills de får lite färg. Blanda ner svampen och krydda med salt och peppar. 4. Fördela ricottan på 4 tallrikar. Toppa med gnocchifräset och det brynta smöret. Strö över parmesan.
Buffé FRUKTIGA BUBBELDRINKAR Skåla in det nya året
med en bubblig cocktail! Vi bjuder på 4 fruktiga drinka
Buffé INGEN VANLIG FRUKOST Maffiga recept på sött
och salt som garanterat mättar hungriga brunchmagar.
Buffé GYLLENE RECEPTSKATTER Sätt smak och färg på
vinter- köket med den älskade kryddan saffran.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Budgetvänliga tips för nyår
och skonsam tvätt för oss, våra kläder och vår natur.