Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE CHARLIE BENNET Fotograf Char
lie är inredningsoch matfotograf sedan 2009 och delar sin tid mellan Stockholm och New York. På sidorna 20–21 samt 23–27 har han förevigat nyårsdrinkar och brunch. Vad är det bästa med nyår? – Att få börja om, ett nytt år är ett blankt blad som ska fyllas med nya upplevelser, utmaningar och erfarenheter. Vi brukar köra en årets bästa och sämsta-lista runt nyårsmiddagen som alltid är lika kul. Vad äter du helst till nyår? – Då jag föredrar en enkel nyårsafton med det jag gillar bäst får det gärna bli ostron, löjrom och skaldjur. Jag väljer hellre flera förrätter istället för en typisk meny med varmrätt. VICTORIA NORDSTRÖM VÄLKNÅDAD PASTADEG MED durumvetemjöl av bästa kvalitet, råvarorna vägda på precisionsvåg för korrekta proportioner. Degen som fått vila i kylen i exakt 1,5 timme för att få den bästa möjliga konsistensen. Därefter kavlad genom pastamaskinen, tjockleken minskad lite i taget för maximal elasticitet och godast resultat. En ricottakräm med väl avvägda mängder parmesan och citronzest spritsad i snygga cirklar på pastadegen. Sedan, äggulor försiktigt placerade i ricottacirklarna och förslutna med ytterligare ett lager tunn, klargul pastadeg innan de stansats ut till fyllda rundlar. Slutligen, kokta till perfektion i tre minuter, inte mer, inte mindre. En ravioli i taget. UNGEFÄR SÅ GÅR sagan om hur min nyårsmiddag för ett par år sedan blev till, när raviolo all’uovo stod på menyn. Det fina med nyår är att man kan lägga ambitionsnivån precis där man vill. Har man lust och energi så är det här dagen på året att prova nya, spännande rätter och utmana sig själv. Tycker man inte att det känns ett dugg lustfyllt att ställa sig i köket och försöka briljera så finns det många genvägar som imponerar minst lika mycket på middagssällskapet. I ÅRETS NYÅRSMENY på sidorna 13–19 hittar du recept för alla plånböcker och ambitionsnivåer, alla anpassade för att göra årets sista kväll till något extra med enkla medel: från superenkel krabbpasta till dessertfavoriten tiramisu i affogato-format. Och blir du sugen på att anta pastautmaningen med raviolo all’uovo så har vi ett recept på det också, det hittar du på buffe.se Trevlig läsning! Matstylist och receptkreatör Matstylisten som började sin karriär inom mode men dagdrömde om vackra råvaror och ändrade inriktning. På sidorna 13–19 har Victoria stylat årets nyårsfirande för Buffé. Vad är det bästa med nyår? – Det är underbart med ett dygn av extra allt! Man gör sig fin och får njuta av god mat och dryck med nära och kära. Vad äter du helst till nyår? – Massor av smårätter som man kan laga och äta under lång tid. Börja med det som kräver lite mer fokus och avsluta enkelt. Till det: bubbel, bubbel och bubbel. ICA-HANDLARE I FOKUS EMMA NILSSON Maxi ICA Stormarknad Nacka Sedan 2020 är Emma ICA-handlare på Maxi-butiken som erbjuder sina kunder ett brett sortiment med kvalitetsprodukLiv Bossuyt, redaktionschef ter för alla plånböcker. Vilka lokala producenter är ni extra stolta över? – Det finns många, bland annat Värmdö Musteri, Nora gård, Grönska, Nacka bryggeri, Värmdö bryggeri och Blomsterboda. Vilka passar extra bra till nyårsfirandet? – Värmdö musteris mousserande muster passar perfekt till nyår! Sen är det härligt att förgylla firandet med blomster och visst blir allt snyggare och godare med lokala örter. 5 BUFFÉ #12/2022 ledare
Buffé NYÅR PÅ DITT VIS! För-, varm- och efterrätt.
Välj och vraka bland recept och skapa din egen meny. Go
Buffé FRUKTIGA BUBBELDRINKAR Skåla in det nya året
med en bubblig cocktail! Vi bjuder på 4 fruktiga drinka
Buffé INGEN VANLIG FRUKOST Maffiga recept på sött
och salt som garanterat mättar hungriga brunchmagar.
Buffé GYLLENE RECEPTSKATTER Sätt smak och färg på
vinter- köket med den älskade kryddan saffran.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Budgetvänliga tips för nyår
och skonsam tvätt för oss, våra kläder och vår natur.