Buffé 1
Buffé NYÅR PÅ DITT VIS! För-, varm- och efterrätt.
Välj och vraka bland recept och skapa din egen meny. Go
Buffé FRUKTIGA BUBBELDRINKAR Skåla in det nya året
med en bubblig cocktail! Vi bjuder på 4 fruktiga drinka
Buffé INGEN VANLIG FRUKOST Maffiga recept på sött
och salt som garanterat mättar hungriga brunchmagar.
Buffé GYLLENE RECEPTSKATTER Sätt smak och färg på
vinter- köket med den älskade kryddan saffran.
RÅVARA I FOKUS Dyrbar krydda Saffran är känt som
världens dyraste krydda med ett kilopris på runt 50 000 kr, som tur är behövs bara ytterst små mängder av den exklusiva råvaran för att sätta smak och färg på mat och bak. En förpackning med ½ g räcker allt som oftast för ett helt recept. MISSA INTE En elegant dessertfavorit som imponerar! CRÈME CARAMEL MED SAFFRAN 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 dl vispgrädde 3 dl mjölk 1 förp saffran ½ g 4 stora ägg 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Karamell 1 ½ dl strösocker ¾ dl vatten GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150 °C. Ställ 6 portionsformar i en ugnsform. TIPS När du har lite vin kvar i en flaska: häll i iskubsform och frys in, perfekt att använda när du lagar mat! 2. Karamell: Lägg socker och vatten i en kastrull och koka till en gyllene karamell på medelvärme några minuter, rör ej i kastrullen. Fördela karamellen i portionsformarna. 3. Koka upp grädde, mjölk och saffran. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa ner den varma gräddmjölken i äggvispet. Fördela smeten i formarna. 4. Ställ in i mitten av ugnen och fyll på med kokande vatten i ugnsformen runt portionsformarna till cirka hälften. Baka 40–60 minuter eller tills smeten stannat. Låt svalna och ställ i kylen minst 6 timmar. 5. Ta fram ca 15 minuter före servering och lossa försiktigt längs kanterna med en liten vass kniv. Stjälp upp på assietter. Häll över resterande karamell från formarna. 31 BUFFÉ #12/2022 PASTA ZAFFERANO 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 dl mandelspån ca 1,3 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 gul lök 75 g smör 1 förp saffran ½ g 400 g penne 1 ½ dl finriven parmesan salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den har fått lite färg. Lägg åt sidan. Koka upp en stor kastrull med vattnet och buljongtärningar. Ställ åt sidan. 2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 25 g smör i en stor stekpanna utan att den får färg. Tillsätt saffran och den okokta pastan och blanda runt. Tillsätt den varma buljongen så det precis täcker. Låt koka och rör ofta. Späd med mer buljong allt eftersom den kokar in. Koka tills pastan är al dente och krämig. 3. Blanda ner resten av smöret och parmesan. Späd ev med lite mer buljong. Smaka av med salt och peppar. 4. Toppa med mandelspån och gärna extra parmesan.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Budgetvänliga tips för nyår
och skonsam tvätt för oss, våra kläder och vår natur.